2022-12-10 20:31

Kremanas: kartais mažiau yra daugiau

Kremano gamyba. „Sipa“ / „Scanpix“ nuotr.
Kremano gamyba. „Sipa“ / „Scanpix“ nuotr.
Paradoksalu, bet šiuo neramiu laikotarpiu, kai pasaulis ką tik buvo sukaustytas COVID-19 pandemijos, o dabar aktualiausios žinios – apie karą ir energetikos kainas, yra dalykų, kurių trūksta net ir kainoms kylant.

Dar visai neseniai paminėjus žodį „šampanas“ daugybė žmonių pagalvodavo, kad norėtų jo paragauti, bet kaina nemaža, ir pakeisdavo jį kitokiais „burbulais“. Dabar importuotojai skėsčioja rankomis, nes trūksta net paties brangiausio šampano. Šampanės regionas išgyvena savo belle epoque – jo vyndariai tikriausiai nė nesapnavo, kad kada nors net ir didieji namai negalės patenkinti augančio poreikio. 

Atrodo, kad žmonės suprato, jog gyvena tik kartą. Taigi gėrimai, savo stiliumi ir gamybos būdu artimiausi šampanui, pradeda jausti ypatingą dėmesį.

52795
130817
52791