2020-07-24 13:54

Virtuvės šefas V. Samavičius: esu lyderis ir kitoks nebūsiu

„Visų trijų „Momo“ restoranų koncepcija išlieka ta pati, bet kiekviename mieste rasi ką nors kito“, – sako virtuvės meistras Vytautas Samavičius. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Visų trijų „Momo“ restoranų koncepcija išlieka ta pati, bet kiekviename mieste rasi ką nors kito“, – sako virtuvės meistras Vytautas Samavičius. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Dirbam tik šešias savaites, matau, kaip viskas dėliojasi. Sunkiai, bet nenoriu verkti“, – sako virtuvės šefas Vytautas Samavičius, karantinui besibaigiant atidaręs trečiąjį kepsnių restoraną „Momo grill“. O kad įtikintų komandą, jog restoranai vėl įsivažiuos, į susirinkimą atsinešė du dalykus – plaktuką ir obuolį.

V. Samavičiaus pavardė gurmanams žinoma gerą dešimtmetį nuo to laiko, kai Klaipėdoje jis atidarė savo kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“. Su jo atėjimu į nuosavą verslą Lietuvos kulinarijos istorijoje buvo žengtas naujas žingsnis: V. Samavičius buvo pirmasis tituluotas (tuomet – jaunosios kartos) virtuvės meistras Lietuvoje, atidaręs savo maitinimo įstaigą.

Trejus metus veikęs „La Cle“ 2014-aisiais transformavosi į „Momo grill“ – 24 vietų kepsnių restoranėlį. Savo koncepcija jis buvo kiek per ankstyvas Klaipėdai, tačiau ilgainiui tapo toks populiarus, kad dabar turi du „filialus“ – nuo 2018-ųjų rudens Kaune ir nuo šių metų birželio – Vilniuje.

52795
130817
52791