Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas

Publikuota: 2019-02-07
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.
svg svg
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best pub 2018“ apdovanojimo laimėtoju tapo Vilniuje veikianti „Distilerija“.

Gerų barų Lietuvoje apstu, tačiau iki pernykščio rudens, kai alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė paskelbė įgyvendinantys projektą „Best pub“, į geriausiųjų sąrašus jų niekas nerikiavo, kaip geriausius restoranus rikiuoja Gero maisto akademija.

Vertinimas

Geriausių barų sąrašą, į kurį įtraukta 100 įstaigų, sudarė „Best pub“ projekto organizatorių sutelkti anoniminiai vertintojai, pusę metų lankę įvairiausius Lietuvos barus. Pasak p. Čičelio, sudarytas barų reitingas rodo barų darbą, paslaugų kokybę, patogumą niekam nežinomo lankytojo akimis. Siekiant vertinimo objektyvumo, buvo rengiami kontroliniai vizitai, turėję užtikrinti, kad vertintojų darbe neliktų šališkumo. Siekiant dar didesnio nešališkumo, patys renginio organizatoriai nevertino barų, o Vilniuje valdomą savo barą „Local Pub“ pašalino iš TOP 100.

Siekia susisteminti

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis akivaizdus.

„Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Projekto iniciatoriai tikisi, kad „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

Pirmasis dešimtukas

Pirmajame geriausių barų sąrašo dešimtuke karaliauja sostinės barai, taigi, lieka tikėtis, kad kitąmet geografiniu požiūriu sąrašas taps įvairesnis. Smagu, kad be palyginti naujų barų, į geriausių dešimtuką pateko kone ilgiausiai Vilniuje gyvuojanti vieta – „Amatininkų užeiga“, lietuviškumo tradicijas puoselėjanti alinė „Leičiai“, neformalusis „Plum Bum bar“.

[infogram id=“5adda776-2887-4a64-91ee-0e2559a14dab“ prefix=“3QY“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: Geriausi barai Lietuvoje“]

Geriausių barų TOP 100 ir kitų Lietuvos barų sąrašas skelbiamas projekto svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Papietauti – į aukščiausią lauko kavinę Lietuvoje

Renovuojamas Vilniaus TV bokštas jau gerus metus kviečia lankytojus pasivaikščioti po atvirą terasą 180-ies...

Laisvalaikis
2021.06.10
„Šturmų“ restoranas – kitoks, kitur ir nebe „Šturmai“ Premium 7

Yra valgytojų, kurie pernai prieš Kalėdas išgirdę, kad restoranas „Šturmai“ Vilniuje uždaromas, labai nustebo...

Laisvalaikis
2021.06.09
Virtuvės meistras M. Paulinas iš „Senatorių pasažo“ pereina į „Kempinski“ virtuvę Premium 6

Tituluotas virtuvės meistras Matas Paulinas pradeda dirbti viešbučiuose „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ ir...

Laisvalaikis
2021.05.28
Pakruojo dvaro varykla „pavarė“  Premium 1

Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus darykla 2021-uosius pradėjo gerai – Londone vykusiuose „London...

Laisvalaikis
2021.05.19
Per 27 metus išmoko: jei padarysi gerai, paskui vieną klientą ateis dar keli Premium

Šeimos versle gali būti visko, o kur dar krizės ar karantinai. Šiandien įmonę naujovėmis ir įgūdžiais...

Gazelė
2021.05.14
2020 m. Bordo vynas – puikios kokybės. Kokia bus kaina? Premium

Ragaujant 2020 m. derliaus Bordo vyno pavyzdžius „iš statinių“ atrodo, kad vyndariams vėl nusišypsojo gamta,...

Laisvalaikis
2021.05.13
Restoranai kvies į Gastronomijos savaitę

Gegužės 24–30 d. sezoną pradedantys restoranai kvies į Lietuvos gastronomijos savaitę, kurios tema šiemet –...

Laisvalaikis
2021.05.11
Už kosminėje stotyje brendusį vyną tikisi milijono Premium

„Christie's“ aukcione vadinamuoju „private sales“ kanalu parduodamas 440 dienų tarptautinėje kosminėje...

Laisvalaikis
2021.05.06
Vokietija vėl atšaukia „Oktoberfest“ 1

Garsusis Vokietijos alaus festivalis „Oktoberfest“, šiemet suplanuotas rugsėjo 18–spalio 3 d., dėl...

Laisvalaikis
2021.05.03
„BUGA’s“ padažų gamintojai pandemijos nuostolių išvengė: padėjo keli sprendimai Premium 1

Nemažai produkcijos tiekianti HORECA sektoriui, kuris per karantinus buvo stipriai paralyžiuotas, UAB „Buga...

Gazelė
2021.04.27
Atsidarančių barų ir restoranų prastas oras negąsdina

Po pusmečio pertraukos žmones lauke priimti pradedantys barai, restoranai ir kavinės džiaugiasi galimybe...

Paslaugos
2021.04.22
Restoranuose patiekalų reikės laukti ilgiau: padavėjai tampa deficitu Premium 15

Dar tik besiruošiantys atverti duris maitinimo įstaigų savininkai jau susiduria su nauja problema: trūksta...

Gazelė
2021.04.21
Prancūzijos vynuogynus nusiaubė šalna – prarasta trečdalis derliaus Premium

„Tragedija“ – taip Prancūzijos vyndariai apibūdina šalį balandžio pradžioje užklupusią smarkiausią per 30...

Pramonė
2021.04.18
Ir lietuviai švaisto maistą

7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Ir nors jame...

Laisvalaikis
2021.04.11
Vynas ir šylantis klimatas: ko bijo Lietuvos vyndariai Premium

Apie klimato kaitos įtaką vyndarystei kalbama seniai, didieji pasaulio vyno gamintojai negaili nei lėšų, nei...

Laisvalaikis
2021.04.04
Ar saugu pietauti restorane Premium 2

Atėjus šiltajam metų laikui, miestų ir miestelių kavinės ruošiasi naujam sezonui ir skaičiuoja staliukus,...

Laisvalaikis
2021.04.01
Perversmas arčiau, nei manote: į mėsos alternatyvas investuoja milijardus Premium

Augalinės kilmės baltymai, galintys tapti pakaitalu įprastiems mėsos ar pieno produktams, toliau skinasi...

Pramonė
2021.03.27
Virtuvės meistras L. Čeprackas: mažieji restoranai iki šiol niekam nerūpėjo Premium 5

Praėjusią savaitę Lietuvoje įkurta Viešojo maitinimo įstaigų asociacija (VMĮA), sieksianti rūpintis mažųjų...

Laisvalaikis
2021.03.24
Vilnius jau rengiasi lauko kavinių sezonui

Praėjusių metų pavasarį Vilnius tapo viena didžiule lauko kavine – skaičiuojama, jog po atviru dangumi mieste...

Laisvalaikis
2021.03.03
Kas bendro tarp antsvorio ir ilgesnio gyvenimo Premium

Vidutinio amžiaus žmonės, priaugę antsvorio, gyvena ilgiau nei jų bendraamžiai, visą gyvenimą išlaikę gerą...

Laisvalaikis
2021.02.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku