Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas

Publikuota: 2019-02-07
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.
svg svg
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best pub 2018“ apdovanojimo laimėtoju tapo Vilniuje veikianti „Distilerija“.

Gerų barų Lietuvoje apstu, tačiau iki pernykščio rudens, kai alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė paskelbė įgyvendinantys projektą „Best pub“, į geriausiųjų sąrašus jų niekas nerikiavo, kaip geriausius restoranus rikiuoja Gero maisto akademija.

Vertinimas

Geriausių barų sąrašą, į kurį įtraukta 100 įstaigų, sudarė „Best pub“ projekto organizatorių sutelkti anoniminiai vertintojai, pusę metų lankę įvairiausius Lietuvos barus. Pasak p. Čičelio, sudarytas barų reitingas rodo barų darbą, paslaugų kokybę, patogumą niekam nežinomo lankytojo akimis. Siekiant vertinimo objektyvumo, buvo rengiami kontroliniai vizitai, turėję užtikrinti, kad vertintojų darbe neliktų šališkumo. Siekiant dar didesnio nešališkumo, patys renginio organizatoriai nevertino barų, o Vilniuje valdomą savo barą „Local Pub“ pašalino iš TOP 100.

Siekia susisteminti

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis akivaizdus.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

„Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Projekto iniciatoriai tikisi, kad „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

Pirmasis dešimtukas

Pirmajame geriausių barų sąrašo dešimtuke karaliauja sostinės barai, taigi, lieka tikėtis, kad kitąmet geografiniu požiūriu sąrašas taps įvairesnis. Smagu, kad be palyginti naujų barų, į geriausių dešimtuką pateko kone ilgiausiai Vilniuje gyvuojanti vieta – „Amatininkų užeiga“, lietuviškumo tradicijas puoselėjanti alinė „Leičiai“, neformalusis „Plum Bum bar“.

[infogram id=“5adda776-2887-4a64-91ee-0e2559a14dab“ prefix=“3QY“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: Geriausi barai Lietuvoje“]

Geriausių barų TOP 100 ir kitų Lietuvos barų sąrašas skelbiamas projekto svetainėje.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Sukūrė restoranų platformą regionui: kaip žemaičiai, patys sau pasidarėme Premium 1

Darbuotojus paveikus prasidėjusiai pandemijai ir karantinui, dalis jų netruko pamatyti galimybę ir dar...

Gazelė
2022.08.16
VMI maitinimo įmonėse nustatė kone 400 mokestinių pažeidimų 9

Viešojo maitinimo sektoriuje šiemet sausį – liepą nustatyti keli šimtai mokestinių pažeidimų ir priskaičiuota...

Finansai
2022.08.14
Kai prekės ženklas ant prekystalio, bet jau aišku, kas atsiras vietoje jo Premium

Kai įkuri populiarų, gerai apgalvotos koncepcijos, gražų ir dar skanų restoraną, bet paskaičiuoji, kad jo...

Gazelė
2022.08.13
G. Ramsay'io virtuvės košmarai: 12 mln. GBP nuostolis Premium

Per kelis pastaruosius kovidinius metus garsiojo virtuvės šefo Gordono Ramsay'io restoranų imperija patyrė...

Laisvalaikis
2022.08.09
Pirmojo namų restorano įkūrėja: mums atsikėlus į sostinę, pagaliau Vilniuje yra kur pavalgyti Premium 6

Kai esi namie, pats nusistatai savo taisykles, o kiti prie jų turi taikytis, o jei nepatinka – nebesilankyti.

Gazelė
2022.08.01
Maistas į namus: kas pasitvirtino tiems, kurie buvo pirmieji mieste

Kad mieste neveikia „Bolt Food“, „Wolt“ ar „Lėkštė.lt“, regionų verslininkams netrukdo: kai kurie maistą į...

Gazelė
2022.07.31
Ekologišką produkciją atpažįstame, bet tvarumo ženklinimas dar miglotas Premium

Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ atliktos klientų apklausos rezultatai rodo, kad didžioji dalis vartotojų...

Prekyba
2022.07.31
Gėrimų rinkos perlas: kodėl burbulų arbatos tokios madingos Premium

Ar praeidami pro burbulų arbatos parduotuvę pastebėjote eiles paauglių ir svarstėte, kas čia per vieta ir kuo...

Prekyba
2022.07.25
Kai nėra maisto pristatymo platformų: regionuose verslininkai diegia užsakymą internetu ir programėles Premium

Dalis regionų verslininkų daug nesvarstė apie maisto pristatymą į namus – neapsimoka, nėra tokios kultūros...

Gazelė
2022.07.25
Kai tenka imtis plano B: parduotuvę iš prekybos centro iškėlė į Kauno senamiestį Premium

Didesnio ploto parduotuvės smulkesniems nuomininkams turėtų garantuoti pirkėjų srautus, tačiau kepyklėlei...

Gazelė
2022.07.23
Pirmas naujokų patepimas: kaip tapti krikštatėviu, kad visi būtų laimingi Premium

Įsibėgėjus vasarai, įpusėja studentų praktikos bei sezono pradžioje pasamdytų darbuotojų bandomieji...

Vadyba
2022.07.23
Prievaizdai jau atranda skirtumų tarp smulkiojo šeimos verslo ir galingų fabrikų Premium 1

Kuo neįprastesnis verslas, tuo sudėtingiau jį pradėti, nes leidimus išduodančios institucijos net nežino,...

Gazelė
2022.07.22
Danijos restoranas „Geranium“ pripažintas geriausiu pasaulyje

Danijoje veikiantis restoranas „Geranium“ užėmė šių metų 50-ies geriausių restoranų pasaulyje sąrašo viršūnę,...

Laisvalaikis
2022.07.19
Kaimą dar labiau priartino prie miesto: jau veikia ir „Derliaus paštas“ Premium

Miestiečiai vis labiau nori natūralių produktų iš kaimo ir yra linkę už juos mokėti brangiau. Todėl randasi...

Gazelė
2022.07.17
Savame kieme pranašu nebūsi: kodėl restoraną nusprendžiama kurti kitame mieste Premium

Turėti savo restoraną nori daugelis, bet išdrįsta pabandyti – ne kiekvienas. Dar mažesniam skaičiui šis...

Gazelė
2022.07.10
Kaune atidarė aludę, bet vyresniems: hipsteriai renkasi kitur Premium

Įprastų alaus barų yra daug, tačiau erdvių, kur lankytojai renkasi labiau pabendrauti, kartu praleisti laiką,...

Gazelė
2022.07.06
Prestižinis „Concours Mondiale de Bruxelles“ skelbia nugalėtojus Premium

Prestižinis „Concours Mondial de Bruxelles“ (CMB) paskelbė 2022 m. raudonojo ir baltojo vyno sesijos...

Laisvalaikis
2022.07.02
Ką daryti, kai būni pirmas ir tebesi vienintelis: plėstis su franšizės partneriais Premium

Pasiūlius naujieną, kuri per kelerius metus ne tik įsitvirtina, atlaiko iššūkius, bet ir tebėra pirma ir...

Gazelė
2022.06.30
Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku