Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas

Publikuota: 2019-02-07
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best pub 2018“ apdovanojimo laimėtoju tapo Vilniuje veikianti „Distilerija“.

Gerų barų Lietuvoje apstu, tačiau iki pernykščio rudens, kai alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė paskelbė įgyvendinantys projektą „Best pub“, į geriausiųjų sąrašus jų niekas nerikiavo, kaip geriausius restoranus rikiuoja Gero maisto akademija.

Vertinimas

Geriausių barų sąrašą, į kurį įtraukta 100 įstaigų, sudarė „Best pub“ projekto organizatorių sutelkti anoniminiai vertintojai, pusę metų lankę įvairiausius Lietuvos barus. Pasak p. Čičelio, sudarytas barų reitingas rodo barų darbą, paslaugų kokybę, patogumą niekam nežinomo lankytojo akimis. Siekiant vertinimo objektyvumo, buvo rengiami kontroliniai vizitai, turėję užtikrinti, kad vertintojų darbe neliktų šališkumo. Siekiant dar didesnio nešališkumo, patys renginio organizatoriai nevertino barų, o Vilniuje valdomą savo barą „Local Pub“ pašalino iš TOP 100.

Siekia susisteminti

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis akivaizdus.

„Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Projekto iniciatoriai tikisi, kad „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

Pirmasis dešimtukas

Pirmajame geriausių barų sąrašo dešimtuke karaliauja sostinės barai, taigi, lieka tikėtis, kad kitąmet geografiniu požiūriu sąrašas taps įvairesnis. Smagu, kad be palyginti naujų barų, į geriausių dešimtuką pateko kone ilgiausiai Vilniuje gyvuojanti vieta – „Amatininkų užeiga“, lietuviškumo tradicijas puoselėjanti alinė „Leičiai“, neformalusis „Plum Bum bar“.

[infogram id=“5adda776-2887-4a64-91ee-0e2559a14dab“ prefix=“3QY“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: Geriausi barai Lietuvoje“]

Geriausių barų TOP 100 ir kitų Lietuvos barų sąrašas skelbiamas projekto svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Švedų vyninės „Arilds Vingard“ pamokos Premium 1

Švedijos pietuose esančiame Skonės (Skåne) regione, Kulabergo pusiasalyje, įsikūrusi didžiausia šalies vyninė...

Laisvalaikis
2019.07.21
Virtuvės šefas M. Paulinas: Lietuvai žiauriai reiktų „Michelin“ žvaigždės Premium 16

Pagaliau ir į mūsų šalį atėjo laikai, kai išrankesniems valgytojams rūpi ne restorano pavadinimas ar...

Laisvalaikis
2019.07.21
Klimato kaitą jaučiame skrandžiu Premium

Klimato kaitą dar dažnai įsivaizduojame kaip mistinį reiškinį, kuris keičia Žemės veidą, tačiau neliečia mūsų...

Laisvalaikis
2019.07.20
Siekdami priartėti prie „nulio atliekų“, bando keisti vartojimo įpročius Premium

Jeigu daržovės užaugintos natūraliu būdu, jų išorė neturi reikšmės nei skoniui, nei maistinei vertei, o...

Prekyba
2019.07.20
Baltijos–Amerikos klinikos savininkė I. Malinauskienė atidarė restoraną 27

Vilniuje, pušyne šalia Nemenčinės plento, atidarytas naujos koncepcijos baras-restoranas „PineWood“. Svečiams...

Laisvalaikis
2019.07.18
Kavos krizė: nukritus pupelių kainoms, ieško sprendimo, kaip išsaugoti industriją Premium 2

Dėl rekordinio derliaus nukritus kavos pupelių kainai, pasaulį gali ištikti kavos krizė – daugybei augintojų...

Pramonė
2019.07.17
Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio...

Pramonė
2019.07.16
Ėmėsi verslo pamatęs, kiek gero maisto išmetama universiteto valgykloje 1

Grožis visais laikais buvo pelningas, tačiau amerikietis Benas Simonas mano, kad užsidirbti galima ir iš...

Laisvalaikis
2019.07.14
Virtuvės meistrai pataria, ko nekepti ant grotelių

Vasara – kepsnių ant grotelių metas. Pastaraisiais metais tapo madinga kepti kone viską – nuo tradicinių...

Laisvalaikis
2019.07.13
P. Jurkevičius: noriu prezidento, pietaujančio prie balta staltiese uždengto stalo! Premium

Žiniasklaidos iškeltas klausimas – reikia, o gal nelabai Daukanto aikštės rūmuose restorano arba kavinės,...

Verslo klasė
2019.07.13
Stiklinė sulčių artina vėžį 7

Mokslininkai teigia, kad vėžiu dažniau suserga tie, kas vartoja daug cukraus turinčių gėrimų, tokių kaip...

Laisvalaikis
2019.07.11
Vilnius pradėjo žymėti lauko kavinių ribas 1

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė pasekusi Diuseldorfo pavyzdžiu ir pradėjusi žymėti lauko kavinių ribas.

Laisvalaikis
2019.07.05
Vyriausybė pritarė pluoštinių kanapių produktų įteisinimui 2

Vyriausybė trečiadienį pritarė Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis produktų gamybai būtų leista...

Laisvalaikis
2019.07.03

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau