Paskelbtas šimto geriausių Lietuvos barų sąrašas

Publikuota: 2019-02-07
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.
Geriausiu Lietuvos baru paskelbtas baras „Distilerija“. Viganto Ovadnevo/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 7-osios popietę Vilniuje paskelbtas pirmasis geriausių Lietuvos barų sąrašas. Geriausiu baru ir „Best pub 2018“ apdovanojimo laimėtoju tapo Vilniuje veikianti „Distilerija“.

Gerų barų Lietuvoje apstu, tačiau iki pernykščio rudens, kai alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė paskelbė įgyvendinantys projektą „Best pub“, į geriausiųjų sąrašus jų niekas nerikiavo, kaip geriausius restoranus rikiuoja Gero maisto akademija.

Vertinimas

Geriausių barų sąrašą, į kurį įtraukta 100 įstaigų, sudarė „Best pub“ projekto organizatorių sutelkti anoniminiai vertintojai, pusę metų lankę įvairiausius Lietuvos barus. Pasak p. Čičelio, sudarytas barų reitingas rodo barų darbą, paslaugų kokybę, patogumą niekam nežinomo lankytojo akimis. Siekiant vertinimo objektyvumo, buvo rengiami kontroliniai vizitai, turėję užtikrinti, kad vertintojų darbe neliktų šališkumo. Siekiant dar didesnio nešališkumo, patys renginio organizatoriai nevertino barų, o Vilniuje valdomą savo barą „Local Pub“ pašalino iš TOP 100.

Siekia susisteminti

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis akivaizdus.

„Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Projekto iniciatoriai tikisi, kad „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

Pirmasis dešimtukas

Pirmajame geriausių barų sąrašo dešimtuke karaliauja sostinės barai, taigi, lieka tikėtis, kad kitąmet geografiniu požiūriu sąrašas taps įvairesnis. Smagu, kad be palyginti naujų barų, į geriausių dešimtuką pateko kone ilgiausiai Vilniuje gyvuojanti vieta – „Amatininkų užeiga“, lietuviškumo tradicijas puoselėjanti alinė „Leičiai“, neformalusis „Plum Bum bar“.

[infogram id=“5adda776-2887-4a64-91ee-0e2559a14dab“ prefix=“3QY“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: Geriausi barai Lietuvoje“]

Geriausių barų TOP 100 ir kitų Lietuvos barų sąrašas skelbiamas projekto svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kodėl restoranuose visiems reikia cepelinų Premium

Tiek konsultantai, tiek patys verslininkai pataria išsiskirti iš kitų ir daryti tai, ko konkurentai nedaro.

Gazelė
2020.01.19
Legendinio šefo P. Bocuse restoranas neteko „Michelin“ žvaigždės

Gurmaniškąją Prancūzijos gyventojų dalį sukrėtė žinia: legendinio prancūzų virtuvės šefo Paul Bocuse...

Laisvalaikis
2020.01.17
Vieni restoranai jau bumbtelėjo ant žemės, kiti nusileidimui dar tik ruošiasi Premium

Maitinimo įstaigos, gruodį skaičiavusios gerokai išaugusias apyvartas, sausį ieško būdų, kaip prisikviesti...

Gazelė
2020.01.15
Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu Premium

Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas –...

Laisvalaikis
2020.01.14
Vynas veganams – misija įmanoma

Turint galvoje, jog vynas yra produktas iš vynuogių ir mielių, galima manyti, kad visi vynai yra tinkami...

Laisvalaikis
2020.01.12
Jūrų gėrybių restorane – ir cukrus iš vandenyno

Ispanas virtuvės meistras Angelas Leonas sakosi pasišventęs misijai skatinti tvarumą ir atsakingą vartojimą.

Laisvalaikis
2020.01.09
Lietuvos vyndariai: pagaminti sunku, o parduoti – dar sunkiau Premium

Lietuviško vyno pardavimai, sumenkę dėl 2017 m. padidinto akcizų mokesčio, pernai stabilizavosi. Vis dėlto...

Pramonė
2020.01.09
„Impossible Foods“ pristatė augalinę kiaulieną 2

Augalinės kilmės proteinus kurianti bendrovė „Impossible Foods“, rinkai siūlanti „Impossible Burger“, Las...

Pramonė
2020.01.07
Brangiausio vyno butelis kainavo 30.000 Eur

Išgirdę apie reto, kolekcinio, aukcionuose parduodamo vyno kainas, pečiais gūžčioja ne vienas – toks butelis...

Laisvalaikis
2020.01.06
Pasaulinė vyno pramonė subrendo transformacijai Premium 1

Vyndarystė nuo seno laikoma vienu iš transformacijos simbolių. Ir nors šis gėrimas skaičiuoja jau 9.000...

Pramonė
2020.01.04

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau