Rinks geriausius Lietuvos barus

Publikuota: 2018-08-08
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys gurmaniškus potyrius žino, kur eiti.
Kaip ir restoranų, gerų barų Lietuvoje yra apsčiai, tačiau jie iki šiol nebuvo surikiuoti. Šią spragą užsimojo užpildyti alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė, paskelbę projektą „Best pub“, kurio metu tikimasi išrinkti geriausius Lietuvos barus.

Pasak p. Ferevičiūtės, pirmųjų rinkimų tikslas – įvertinti 100 Lietuvos barų.

„Kur yra geriausias baras Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje? Kur lankytojas sulauks ne tik nepriekaištingo maisto ir gėrimų, bet ir bus aptarnautas pagal aukščiausius paslaugų sferos standartus bei mėgausis komfortu ir jo patirtį papildančia atmosfera? Visa tai paaiškės 2019 m. sausį, kai bus paskelbtas geriausias iš geriausių“, – skelbiama projekto sumanytojų pranešime.

Tame pačiame pranešime cituojamas p. Čičelis sako, jog barų rinkos situacija nėra tokia romantiška, kaip daugeliui atrodo: vienos vietos nuolat keičia kitas, – dažnai žmonės turi vieną, dvi vietas, kurias žino, ir ten lankosi nuolat, nes informacija apie jiems galbūt patiksiančias ar naujas vietas jų tiesiog nepasiekia.

„Barai vertinimui bus atsirenkami pagal jų žinomumą, aktyvumą socialinėje erdvėje, lankytojų atsiliepimus. Pirmenybė bus teikiama tiems barams, kurie patys pareikš ar jau pareiškė norą dalyvauti projekte“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Anot jos, barus vertins žmonės, patys jų neturintys, tačiau žinantys, kas ir kaip juose turėtų būti: maisto ir gėrimų vertintojai, paslaugų sferos įmonių darbuotojai ir savininkai, kurie dėl verslo specifikos barus rekomenduoja savo klientams. Pavyzdžiui – kaimo turizmo sodybų savininkai.

„Best pub“ rinkimai vyks slaptųjų vertintojų principu – anoniminiai nešališki vertintojai lankys Lietuvos barus ir pagal nustatytus kriterijus vertins jų paslaugų kokybę. Siekiant užtikrinti vertinimo objektyvumą, bus rengiami kontroliniai vizitai, turintys užtikrinti, kad vertintojų darbe nebuvo šališkumo.

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis labai aiškus: „Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“.

Projekto iniciatoriai tikisi, jog „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

„Kol kas tokio sąrašo niekur nebuvo paskelbta, jau nekalbant, kad sužinoti apie naujai atsidariusias vietas yra išties sunku: jeigu savininkai neperka reklamos socialiniuose tinkluose arba perka jos nepakankamai daug, gali būti, kad lankytojų tos vietos liks nepastebėtos“, – sako p. Ferevičiūtė.

Barų žemėlapį galima sekti projekto svetainėje „bestpub.lt“, ten pat gali registruotis barai, norintys dalyvauti projekte.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Lietuvos vyno rinka: be aiškaus judėjimo viena kryptimi 2

Pigesnių vynų pardavimai mažėja, brangesnių – laikosi tame pačiame lygmenyje. Po Alkoholio kontrolės įstatymo...

Laisvalaikis
2018.08.14
Nekenksmingiausia aplinkai – tirpioji kava

Tiems, kuriuos iš ryto pažadina tik puodelis kavos, tyrėjai turi žinių: jei norite mažiau kenkti aplinkai,...

Laisvalaikis
2018.08.11
Ant prancūzų stalų – mėlynas vynas

Gurmanus stebinęs oranžinis vynas Prancūzijoje vietą užleidžia kitai vaivorykštės spalvai. Į rinką su...

Laisvalaikis
2018.08.10
Gėrimų importuotojų portfeliuose – galingas pokytis 7

Viena svarbiausių visos gėrimų rinkos naujienų šį pusmetį yra ta, jog bene populiariausi gėrimų prekių...

Rinkodara
2018.08.10
Samavičių šeimos verslas: po naują restoraną – kas trejus metus 3

Klaipėdiškis Vytautas Samavičius su kūrybingos virtuvės bistro „La Cle“ į kulinarijos sceną išėjo...

Laisvalaikis
2018.08.10
Rinks geriausius Lietuvos barus 4

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys...

Laisvalaikis
2018.08.08
Mirė virtuvės legenda Joelis Robuchonas

Sulaukęs 73-ejų Ženevoje nuo vėžio mirė daugiausia „Michelin“ žvaigždučių per karjerą surinkęs šefas Joelis...

Laisvalaikis
2018.08.06
Tėvai su vaikais dažniausiai pykstasi dėl mitybos

Tyrėjai suskaičiavo, kad tėvai su vaikais kasmet susikivirčija po 2.184 kartus. Daugiau nei pusė visų ginčų...

Laisvalaikis
2018.08.05
Virtuvė: kiniškai, su stipriu lietuvišku akcentu Premium 2

Niekada nebuvau Kinijoje ir tik teoriškai žinau, kad joje daugybė virtuvių, kurios smarkiai skiriasi viena...

Verslo klasė
2018.08.04
Pamirškite auksą. Metas investuoti į viskį 5

Viskis šiuo metu išgyvena aukso amžių. Pasaulyje nuolat atsidaro naujų daryklų, o pardavimų kreivė kyla...

Laisvalaikis
2018.07.29
Maisto užsakymų į namus pikas visame pasaulyje – 19 valanda 2

Maisto užsakymų į namus pikas yra 19 val. Tai atskleidė tarptautinis interneto srauto tyrimas.

Laisvalaikis
2018.07.27

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau