Rinks geriausius Lietuvos barus

Publikuota: 2018-08-08
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Šią liepą buvo paskelbtas trečiasis 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas, taigi kolekcionuojantys gurmaniškus potyrius žino, kur eiti.
Kaip ir restoranų, gerų barų Lietuvoje yra apsčiai, tačiau jie iki šiol nebuvo surikiuoti. Šią spragą užsimojo užpildyti alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Vilniaus alaus festivalio organizatorė Emilija Ferevičiūtė, paskelbę projektą „Best pub“, kurio metu tikimasi išrinkti geriausius Lietuvos barus.

Pasak p. Ferevičiūtės, pirmųjų rinkimų tikslas – įvertinti 100 Lietuvos barų.

„Kur yra geriausias baras Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje? Kur lankytojas sulauks ne tik nepriekaištingo maisto ir gėrimų, bet ir bus aptarnautas pagal aukščiausius paslaugų sferos standartus bei mėgausis komfortu ir jo patirtį papildančia atmosfera? Visa tai paaiškės 2019 m. sausį, kai bus paskelbtas geriausias iš geriausių“, – skelbiama projekto sumanytojų pranešime.

Tame pačiame pranešime cituojamas p. Čičelis sako, jog barų rinkos situacija nėra tokia romantiška, kaip daugeliui atrodo: vienos vietos nuolat keičia kitas, – dažnai žmonės turi vieną, dvi vietas, kurias žino, ir ten lankosi nuolat, nes informacija apie jiems galbūt patiksiančias ar naujas vietas jų tiesiog nepasiekia.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

„Barai vertinimui bus atsirenkami pagal jų žinomumą, aktyvumą socialinėje erdvėje, lankytojų atsiliepimus. Pirmenybė bus teikiama tiems barams, kurie patys pareikš ar jau pareiškė norą dalyvauti projekte“, – VŽ sakė p. Ferevičiūtė.

Anot jos, barus vertins žmonės, patys jų neturintys, tačiau žinantys, kas ir kaip juose turėtų būti: maisto ir gėrimų vertintojai, paslaugų sferos įmonių darbuotojai ir savininkai, kurie dėl verslo specifikos barus rekomenduoja savo klientams. Pavyzdžiui – kaimo turizmo sodybų savininkai.

„Best pub“ rinkimai vyks slaptųjų vertintojų principu – anoniminiai nešališki vertintojai lankys Lietuvos barus ir pagal nustatytus kriterijus vertins jų paslaugų kokybę. Siekiant užtikrinti vertinimo objektyvumą, bus rengiami kontroliniai vizitai, turintys užtikrinti, kad vertintojų darbe nebuvo šališkumo.

Pasak projekto iniciatorių, barų reitingo poreikis labai aiškus: „Lietuvoje iki šiol nebuvo nė vienos vietos, kur būtų galima rasti informaciją apie visus veikiančius barus, nebuvo jokio barų reitingo ar jų paslaugų kokybę vertinančios skalės. „Best pub“ užpildys šią nišą, padės lankytojams atrasti geriausias lankytinas vietas, o sykiu – ir tai ne mažiau svarbu – skatins barų kultūros augimą, sveiką konkurenciją ir aptarnavimo sferos kokybės augimą“.

Projekto iniciatoriai tikisi, jog „Best pub“ rinkimai padės susisteminti visus lankytinus barus Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, kokioje srityje (vieno gėrimo, kokteilių, mišrus) jie specializuojasi.

„Kol kas tokio sąrašo niekur nebuvo paskelbta, jau nekalbant, kad sužinoti apie naujai atsidariusias vietas yra išties sunku: jeigu savininkai neperka reklamos socialiniuose tinkluose arba perka jos nepakankamai daug, gali būti, kad lankytojų tos vietos liks nepastebėtos“, – sako p. Ferevičiūtė.

Barų žemėlapį galima sekti projekto svetainėje „bestpub.lt“, ten pat gali registruotis barai, norintys dalyvauti projekte.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku