Ūkininkas: kalbos, kad restoranai nenori lietuviškų produktų – nesąmonė
Anksčiau šparagų – taip kulinarijoje įprasta vadinti smidrus – Lietuvos vartotojams dažniausiai būdavo atvežama iš užsienio. Dabar padėtis keičiasi.
„Kai 2014 m. pradėjau auginti šparagus, Lietuvoje jais buvo užsodinti gal kokie 5 ha. Dabar, kiek žinau, šparagai auginami 50 ha. Konkurentus sau kuriu ir pats, nes pavasarį pardavinėju šparagų daigus. Kai perka kelias dešimtis daigų, nieko tokio, bet tie, kurie įsigijo po kelis tūkstančius – o šiemet tokių buvo ne vienas, – tikrai ateity sudarys man konkurenciją“, – pasakoja Molėtų rajone šparagus auginantis p. Klinavičius.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai