2018-05-11 15:50

Ūkininkas: kalbos, kad restoranai nenori lietuviškų produktų – nesąmonė

Simonas Klinavičius, ūkio „Geras šparagas“ įkūrėjas: „Nors šparagų augintojų skaičius auga, šios daržovės paklausa irgi didėja.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Simonas Klinavičius, ūkio „Geras šparagas“ įkūrėjas: „Nors šparagų augintojų skaičius auga, šios daržovės paklausa irgi didėja.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kai augini retesnes daržoves, tik nuo paties pastangų priklauso, ar atsiras pakankamai jų pirkėjų. Simonas Klinavičius, ūkio „Geras šparagas“ įkūrėjas, jau pasiekė, kad klientai ne tik pirktų jo produktus, bet ir patys atvažiuotų pasiimti.

Anksčiau šparagų – taip kulinarijoje įprasta vadinti smidrus – Lietuvos vartotojams dažniausiai būdavo atvežama iš užsienio. Dabar padėtis keičiasi.

„Kai 2014 m. pradėjau auginti šparagus, Lietuvoje jais buvo užsodinti gal kokie 5 ha. Dabar, kiek žinau, šparagai auginami 50 ha. Konkurentus sau kuriu ir pats, nes pavasarį pardavinėju šparagų daigus. Kai perka kelias dešimtis daigų, nieko tokio, bet tie, kurie įsigijo po kelis tūkstančius – o šiemet tokių buvo ne vienas, – tikrai ateity sudarys man konkurenciją“, – pasakoja Molėtų rajone šparagus auginantis p. Klinavičius.

52795
130817
52791