TOP 3 „Vadybos“ podkastai: apie vadovavimą, konkurenciją žemiausia kaina ir intelektualius šunsnukius

Pateikiame gegužę daugiausia Verslo žinių prenumeratorių dėmesio sulaukusius rubrikos Vadyba podkastus.
Justina Telyčėnė, Revolut Bank verslo ir personalo partnerė, pasakoja apie vis labiau įsigalinčią perfomanso kultūrą įmonėse. Viena vertus, ji padeda pasiekti ypač gerų rezultatų, kita vertus kyla grėsmė nueiti radikalumo ir gobšumo keliu. Kaip atrasti takoskyrą?
Verslas yra apsėstas rezultatų. Įsivaizduokite, kad turite tikslus. Turite profesionalus. Manote, kad turite pakankamai stiprius vadovus, lyderius, bet rezultato nėra. Mašina neveikia. Kitas variantas pradedame jausti, kad mūsų darbo aplinka pasidaro toksiška. Ima daugėti intelektualių šunsnukių. Šitie intelektualūs šunsnukiai turi tam tamsiajai triadai būdingų asmenybės bruožų. Gali būti, kad yra žmonės, kurie labai gerai performina, tie, kurie varo maksimaliai, bet aplinkoj įneša tokią destrukciją, kuri kainuoja labai brangiai, podkaste kalba J. Telyčienė.
2. Geidžiamiausio darbdavio CEO M. Ivanauskas: atlyginimu jau nekonkuruojama
Gegužę išrinkti šių metų geidžiamiausi darbdaviai. Marius Ivanauskas, UAB Telia Global Services Lithuania, kuri laimėjo pirmąją vietą, direktorius, atvirai pasakoja, kodėl darbuotojai nori dirbti įmonėje, pagal ką juos atsirenka ir kodėl savo kabinetu pats beveik nesinaudoja.
Dažnai kalbame apie klientų patirtį arba tą vadinamą sprendimą, ypatingai toms įmonėms, kurios parduoda produktus ar paslaugas. Jiems labai svarbu, kad tą visą kliento kelionę, kad dažna įmonė užmiršta tai, ką ji turi padaryti ne tik dėl kliento, bet ir dėl darbuotojų, kad žmonės tiek fiziškai, tiek emociškai gerai jaustųsi darbe? sako M. Ivanauskas, ir podkaste išvardija, ką išskirtinio darbuotojams suteikia jų įmonė.
Aurimas Zimnickas yra dirbęs Vilniaus prekybos grupės įmonėse, kelioms jų vadovavo, buvo valdybos narys. Dabar jau septinti metai, kai turi gastrobarų Plus plus plus tinką, pagrįstą žemiausios kainos koncepcija. Kas lėmė tokį karjeros posūkį ir kodėl verslininkas atsisako vėl stoti prie stambių įmonių vairo, nors tokių pasiūlymų vis dar sulaukia?
Šiuo metu Vilniuje mes turime jau 6 gastrobarus ir jie yra pačių žemiausių kainų barai Vilniuje ir turbūt visoje Lietuvoje. Tai yra, kad pas mus dienos pietūs, sakykime, kainuoja gerokai 3040% pigiau negu kitur. O gėrimai gali kainuoti ir dvigubai pigiau. Kitaip tariant, mes stengiamės po mažai uždirbti iš kuo daugiau žmonių. O mūsų kolegos, sakykime, tradiciniai restoranai ir barai, stengiasi uždirbti daugiau nuo mažiau žmonių. Taip, mūsų verslo modelis yra šiek tiek išvirkščias, kaip milijoninės apyvartos pasiekti su mažiausiai pelno marža pasakoja A. Zimnickas.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Tema Vadyba
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti