2020-04-11 17:00

Per karantiną restoranai transformuojasi į laikinas bakalėjos parduotuves

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Maitinimo įstaigos ieško būdų, kaip prisitaikyti prie karantino diktuojamos realybės. Kai kurie JAV restoranai spynų ant durų neužkabino, o veiklą transformavo taip, kad galėtų suteikti klientams tai, ko jiems dabar labiausiai reikia.

Kavinės ir restoranai suka galvą kaip rikiuoti verslą, kai klientai privalo išlaikyti socialinį atstumą. Viena iš galimybių – maisto pristatymas į namus, tačiau įmonėms tenka skirti papildomų lėšų logistikoms sąnaudoms. O prekyba bakalėjos produktais papildomų kaštų neturi. Kitaip tariant, restoranai pardavinėja tai, ką ir anksčiau, tik kitokia forma.

CNN rašo, kad laikinosios maisto prekių parduotuvės gali būti alternatyva prekybos centrams, kuriuose žmonės priversti būriuotis ir stovėti eilėse. Tokios parduotuvėlės palaiko ne tik restoranų gyvastį, bet ir remia sunkumų irgi patiriančius mažesnius tiekėjus.

52795
130817
52791