Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-10-24 08:45

Kaip sutaupyti restoranams: įranga, produktai ir komunikacija

Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, „Kitchen Rules“ konsultantės. VŽ koliažas.
Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, „Kitchen Rules“ konsultantės. VŽ koliažas.
Maitinimo įstaigos ieško būdų sutaupyti: trumpina darbo laiką, keičia virtuvės įrangą, perplanuoja personalo pajėgas. Gastronomijos verslo konsultantės primena, kad greičiausių rezultatų duos kintančiųjų sąnaudų valdymas, ir įvardija sprendimų, kaip sutaupyti.

„Kol kas nieko keisti neplanuojame, nes kai kūrėme virtuvę, pasisekė, kad turėjome labai gerus maisto technologę ir virtuvės šefą – jie procesus sudėliojo taip, kad dirbame gana efektyviai. Tačiau iš kolegų ir draugų, turinčių maitinimo, restoranų verslą, girdžiu, kad jie keičia įrangą. Kur yra galimybė, elektriniai griliai, picų kepimo įranga keičiama malkinėmis krosnimis, angliniais griliais – ir sąnaudų mažiau, ir skonis geras – du zuikiai vienu šūviu“, – VŽ sako Laurynas Jarutis, Tauragės UAB „Castle Lounge“ restobaro ir kino teatro įkūrėjas.

Kad tinkamai parinkta įranga ir efektyvūs procesai yra vieni būdų maitinimo įstaigoms sutaupyti, patvirtina ir gastronomijos verslo konsultantai. Tačiau galimybių yra daugiau: nuo automatizuotų sistemų iki maisto švaistymo sumažinimo.

52795
130817
52791