Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-10-04 08:45

Dar vienas būdas sutaupyti, bet reikia daugiau nei aritmetikos

„Mėsos taškas“, krautuvėlė Tauragėje. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Mėsos taškas“, krautuvėlė Tauragėje. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kas geriau – tuščios lentynos, kurios kiek vėliau į krautuvėlę užsukusiam pirkėjui bado akis, ar produkcijos perteklius? Aukso vidurį rasti sunku, tad verslininkai renkasi mažesnę blogybę ir vis bando susikurti receptą, kaip nepritrūkti produkcijos, bet ir nepatirti nuostolių jos prigaminus per daug.

Kai sąnaudos kyla ne procentais, o kartais, tampa svarbus kiekvienas centas. Todėl dar atidžiau reikia stebėti, ar ne per daug įsigyjama žaliavos ir prigaminama produkcijos. Ypač tiems, kas dirba greito vartojimo produktų ir maitinimo sektoriuose. Tačiau čia pat iškyla kita dilema: o jeigu prekių bus per mažai, klientas, porą kartų pamatęs tuščias lentynas, gali daugiau nebesugrįžti.

Kai tuščios lentynos – gerai

Specializuotų maisto prekių parduotuvių įkūrėjai sprendžia ne tik klausimą, kaip pritraukti daugiau pirkėjų, bet ir kiek optimaliai įsigyti ar pagaminti produkcijos, kad, pasibaigus galiojimo laikotarpiui, jos nereikėtų sunaikinti.

52795
130817
52791