Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-04-26 08:45

Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug

Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą užkandinę galima įrengti turint vos porą dešimčių tūkstančių eurų. Į ką koncentruotis ir kokių klaidų nedaryti?

Turėti savo restoranėlį ar kavinę – tokia mintis aplanko daugelį, kurie nesusipykę su maisto gamyba. Tačiau dažniausiai ši perspektyva taip ir lieka svajone. Ir tai nėra blogai, nes praktika rodo, kad maitinimo sektorius yra gana rizikingas: čia naujų įstaigų atidaroma daug, tačiau ne ką mažiau jų užveria duris, nes nesugeba pritraukti lankytojų ir išlaikyti konkurencijos.

Be to, gąsdina ir investicijos, nes įrengiant maitinimo įstaigą, jų reikia nemažai. Dažniau du ar net tris kartus daugiau, negu kad buvo planuota.

52795
130817
52791