Smulkieji stengiasi investuoti į ateitį, bet reikėjo išlaukti

Regionų smulkieji dar besidorojantys su iššūkių metais, per antrąjį karantiną nusiteikę ne tik optimistiškiau, bet dar ir rengiasi ateičiai kaip būti efektyvesniems ir patogesniems, kai bus galima grįžti prie įprasto darbo. Nors dar kovą skaičiuota, kiek pavyks išgyventi.
Prienuose įsikūrusi picerija Tango Pizza & Grill, kaip ir dauguma maitinimo įstaigų, kaip ir pavasarį, gamina maistą tik išsinešti ir pristato į namus. Iššūkių ir taupymo metais bendrovė deda pamatus ateičiai atnaujino užsakymų sistemą internetu, taip pat įdiegė technologijų, kurios palengvintų darbą restorano viduje, kai šis jau galės dirbti.
nuotrauka:: 1 left
Jaunius Mališauskas, UAB Tango Pizza savininkas, sako, šiemet užsidarymus dėl karantino išnaudojo anksčiau planuotiems, bet nepabaigtiems dalykams įgyvendinti. Taip pat ir naujienoms, kurios leistų patogiau klientams užsisakyti maistą dabar, ir vėlesniam efektyvumui, kai jau bus galima priimti svečius viduje. Reikėjo išlaukti ir bandyti, nes dar pavasarį, per pirmąjį karantiną, užsakymų į namus nepasipylė, o verslininkas skaičiavo, kiek išgyvens.
- UAB Tango Pizza
- Veikla: maitinimas, maistas į namus
- Sprendimas dėl COVID-19: maisto pristatymas, investicijos į IT, e. parduotuvė
- Restoranas ir būstinė: Prienai, Biršonas
- Darbuotojų skaičius: 31
Taigi šiais taupymo metais, Prienų ir Birštono maitintojai, dar rado lėšų ir investicijoms, kurios, nors ir skausmingos dabar, duos naudos ilguoju laikotarpiu.
Pirmiausia atnaujinta interneto svetainė ji tapo tarsi e. parduotuve, nes klientai joje gali ir užsakyti maistą, ir už jį atsiskaityti. O netrukus bus integruotai ir Pay Pal mokėjimų sistema.
Matėme poreikį ir dėl saugumo, nes paskambina žmonės, kurie yra saviizoliacijoje, Birštone yra likę nemažai užsieniečių, krepšininkų, klausia, ar gali atsiskaityti pavedimu, nes grynais negalima, apie e. parduotuvę pasakoja J. Mališauskas.
Kitos investicijos į technologijas susijusios su klientų aptarnavimu picerijos viduje. Todėl jų prireiks tik ribojimams pasibaigus.
Kiek įmanoma, nuolat investuojame į technologijas. Per karantiną įrengėme antrą kompiuterinę kasą, kad kai pradėsime dirbti viduje, būtų patogiau aptarnauti klientus, taip pat įsigijome nešiojamų terminalų padavėjams prie staliukų priimti užsakymus jie taupo darbuotojų laiką. Maitinimo sektoriuje darbo jėgos reikia daug ir ji tik brangsta, todėl vienkartinės investicijos į automatizuotas sistemas, kur galima jas pritaikyti, yra didelės, bet per ilgą laiką jos atsiperka, nes sumažėja darbo sąnaudos, paaiškina J. Mališauskas.
Jis skaičiuoja, kad šiemet investicijos į technologijas interneto svetainę ir pačioje įstaigoje sudarė apie 5.000 Eur.
Gyvenimo taisyklė rūpintis dėl to, ką gali pakeisti, o jei ne prisitaikyti prie situacijos. Dabar daug kas sako mums sunku, reikia suprasti, kad esame vienoje valtyje, dalį to reikia prisiimti kiekvienam. Darbuotojai gauna kiek mažesnes algas, bet visi tai pasidalijame, kalėdinės dovanos irgi kuklesnes nei pernai, bet turime optimizmo. Svarbiausia, kad žmonės saugotųsi. Per pirmąjį karantiną maitinimo įstaigas uždarė pirmiausia, o visa kita veikė buvo skaudu žiūrėti, atrodo, stengiesi, ką nors aukoji, bet kai reikia išmesti maistą, stabdyti veiklą, kai dezinfekuoji visus meniu, perki kaukes už 100 Eur per mėnesį, o paskui vedžioji šunį, žiūri dvi komandos, Kauno ir Prienų, žaidžia futbolą, Žalgirio arena pilna žmonių, prisimena J. Mališauskas.
Anksčiau skaičiavo, kaip išgyventi mėnesį
Nors dabar Prienų maitintojai nusiteikę optimistiškiau, kai tik prasidėjo pirmasis karantinas ir restoranams buvo įvesti ribojimai, Tango pizza, nors ir iškart padėjo maistą gaminti išsinešti ir pristatyti į namus, nuotaikos buvo niūresnės užsakymų nesipylė. Tada verslininkas skaičiavo, kad jeigu pagalbos nebus ir darbuotojus reikės išlaikyti patiems, mėnesio neišgyvens.
Sprendėm, ką daryti, ieškojome kitų priemonių be darbuotojų atleidimo. Turėjome 3 mokines, kurioms dar nebuvo pasibaigęs bandomasis laikotarpis, kurios turi jas galinčius išlaikyti tėvus. Kausėme, kas nenori dirbti, ar norėtų išeiti atostogų, gal bijo dėl sveikatos. Buvo 25 darbuotojai, iš jų 6 nedirba: 3 atleisti, 3 atostogauja ir dabar sprendžiame, ką daryti su 89 žmonėmis, kovo viduryje, tik prasidėjus karantinui VŽ sakė J. Mališauskas. Yra maisto produktų, kuriuos nurašėme, alaus tiekėjai sakė pasiims dalį neatidarytų statinių. Dienos pietums turime paruošę daug produktų, neaišku, kaip juos sunaudosime, ar bus paklausa, bet prognozuojame, kad bus sunku.
Daugiau apie verslininkų sprendimus per karantiną skaitykite VŽ Premium.
Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos Verslo žiniose, Sodros, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.
Tema Gazelė
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti
Prisijungti