Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-08-12 08:45

„HBH Vilnius“ vadovė: kartais restoranai iš ūkininkų reikalauja neįtikėtinų dalykų

Aida Čepukaitė, restorano „HBH Vilnius“ vadovė: „Kai restorane pradėjome naudoti pačių užaugintas daržoves, svečiai iškart įvertino.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Aida Čepukaitė, restorano „HBH Vilnius“ vadovė: „Kai restorane pradėjome naudoti pačių užaugintas daržoves, svečiai iškart įvertino.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Restoranų šefai mielai svečiams patiektų iš vietos produktų gamintą maistą, tačiau ūkininkai vis dar nesiryžta užtikrinti reikalingų kiekių. Bet poslinkių jau yra, nes augintojai pradeda kooperuotis.

Laikai, kai vasarą nuėjęs kur nors mieste pavakarieniauti ir užsisakęs, tarkim, ledų, gaudavai juos su konservuotais vaisiais iš skardinės, jau traukiasi į praeitį. Vis daugiau maitinimo įstaigų supranta, kad šviežumas ir natūralumas yra vienas magnetų, kodėl žmonės renkasi būtent jų restoraną ar kavinę.

Nedidelių kavinukių savininkai sezono metu daržovių dažnai atsiveža iš savo ar giminaičių daržo. Didiesiems restoranams produkcija iš ūkininkų apsirūpinti yra sunkiau, nes pastarieji neužtikrina nuolatinio tiekimo.

52795
130817
52791