Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-06-07 10:11

Rokiškio restorano įkūrėja: klientai įsigijo kuponų net už 1.000 Eur

Laura Viduolytė-Pupelienė, kavinės „Pupelė“ Rokiškyje direktorė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Laura Viduolytė-Pupelienė, kavinės „Pupelė“ Rokiškyje direktorė. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Mažesnių miestų restoranai savo atgimimą pasitinka skirtingomis nuotaikomis: vienų įkūrėjai tikisi, kad ši vasara bus rekordinė, kiti galvoja ir apie scenarijus, ką reikės daryti, jei vartojimas neatsigaus.

Maitinimo įstaigos galėjo dirbti ir per karantiną, gamindamos maistą pagal užsakymą arba išsinešti. Tačiau šia galimybe pasinaudojo ne visi. Ypač mažesniuose miestuose, kur užsisakyti patiekalų, jeigu jie – ne pica ar kitas greitasis maistas, įpročio nėra.

„Kai tik buvo paskelbtas karantinas, iš karto užsidarėme, nes supratome, kad jei ir bus keli užsakymai, iš jų nepragyvensime. Juo labiau, kad Vyriausybė žadėjo pagalbą verslui, o aš ja net neabejojau, kad tai nebus vien tik pažadai. Nes kaip kitaip – jei liepia užsidaryti, tai juk turi kažkaip pagelbėti“, – sako Laura Viduolytė-Pupelienė, UAB „Vilauna“, valdančios restoraną Rokiškyje „Pupelė“, direktorė. Žinoma, nerimo ir baimės dėl ateities iš pradžių būta – pašnekovė sako, kad pirmosios dvi karantino savaitės pareikalavo ne vienos nemigo nakties, nes nebuvo aišku, kokia ta valstybės parama, ar pavyks išsaugoti visas darbo vietas, koks likimas laukia verslo.

52795
130817
52791