2016-10-22 15:20

Restoranų liūdesiui, dauguma lietuvių pusryčiauja namie

Lietuvos restoranuose ar kavinėse pusryčiauja vos 2% nuo visų maitinimo įstaigose apsilankančių klientų, rodo „Nielsen“ tyrimas
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Lietuvos restoranuose ar kavinėse pusryčiauja vos 2% nuo visų maitinimo įstaigose apsilankančių klientų, rodo „Nielsen“ tyrimas Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Nepaisant maitintojų pastangų, įprotis pusryčius valgyti ne namie, o kavinėse ar restoranuose, mūsų šalyje dar nėra prigijęs. Tyrimas rodo, kad skirtingai nuo Vakarų šalių, mūsų kavinės ir restoranai daugiausiai klientų sulaukia per pietus ir yra visiškai nepopuliarūs ryte.

Pastaraisiais metais vis daugiau sostinės restoranų kviečia lankytojus užsukti vėlyvų ar ne tokių vėlyvų pusryčių.

Tačiau pasiūlymu restorane ir sukirsti Benedikto kiaušinį, košės ar mėsainį susigundo nedaugelis: tarptautinės rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ atliktas tyrimas rodo, kad Lietuvoje pusryčiaujančiųjų ne namie tėra saujelė.

52795
130817
52791