2016-05-16 21:10

Lietuviai laboratorijoje kuria maisto pramonės ir žemės ūkio revoliuciją

Viačeslavas Maslovas, „Rokiškio pragiedrulių“ savininkas
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Viačeslavas Maslovas, „Rokiškio pragiedrulių“ savininkas Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Netradicines trąšas ir maisto papildus iš maumedžiuose esančių flavanoidų gaminanti bendrovė „Rokiškio pragiedruliai“ gavo leidimą savo gaminius eksportuoti į Vietnamą, netrukus tikimasi atverti JAV, Australijos, PAR ir kitų šalių rinkas.

Prieš daugiau kaip metus beveik 0,45 mln. Eur ES paramą gavusi ir modernią laboratoriją Rokiškyje įsirengusi įmonė savo produkciją iš pradžių siekė įsiūlyti maisto pramonės bendrovėms, dabar taikinys – žemės ūkio verslo sektorius.

Laboratorijoje tyrinėjami bioflavanoidai – augaluose natūraliai susidaranti medžiaga. Menki jų kiekiai yra visuose augaluose, daržovėse, vaisiuose. Vis dėlto Viačeslavas Maslovas, „Rokiškio pragiedrulių“ savininkas, sako, kad daugiausia šios medžiagos galima išskirti iš Sibire augančių maumedžių.

52795
130817
52791