2019-09-30 13:16

„Hesburger“ pradėjo padažų gamyklos statybas Kauno rajone

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“ Kauno rajone, Tirkiliškių kaime, pradėjo padažų gamyklos ir logistikos centro statybas. Planuojama, kad investicijos sieks iki 15 mln. Eur, o gamykla pradės veikti 2021 m. pradžioje.

„Turime užtikrinti stabilų ir pakankamą produktų tiekimą gerokai išaugusiam tinklui, todėl esamus gamybos pajėgumus papildys nauja gamykla Lietuvoje, Kauno rajone. Joje bus gaminamas majonezas ir kiti padažai mūsų tinklo restoranams“, – bendrovės išplatintame pranešime cituojama Ieva Salmela, „Hesburger” tarptautinės plėtros direktorė.

Pasak I. Salmelos, šiuo metu visi „Hesburger“ padažai yra gaminami Suomijoje. Naujosios gamyklos plotas sieks apie 5.600 kv. metrų, pradžioje jos gamybiniai pajėgumai bus apie 1.000 tonų majonezo ir kitų padažų per metus.

Atidarius naująjį fabriką ir logistikos centrą, bus sukurta 20 naujų darbo vietų, kurių skaičių per penkerius metus ketinama padidinti dvigubai.

Per šiuos metus „Hesburger“ į restoranų plėtrą mūsų šalyje planuoja investuoti 5 mln. Eur ir atidaryti 7 naujus restoranus. Šiuo metu 55-uose bendrovės restoranuose Lietuvoje dirba 650 žmonių.

„Hesburger“ pardavimai 2018 m. Lietuvoje pasiekė 29,01 mln. Eur – 24% daugiau negu 2017 m., kai pardavimai sudarė 23,43 mln. Eur.

52795
130817
52791