Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Publikuota: 2019-07-16
Hannah McKay („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
Hannah McKay („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio pridėtinio cukraus, reikiamą saldumą išgaunant iš kakavmedžio atliekų.

Maisto pramonės bendrovės užpatentuota technologija leidžia baltas luobeles, dengiančias kakavos pupeles, paversti pudra, savyje turinčia natūralaus cukraus. Kaip rašo „Bloomberg“, jau šį rudenį „Nestle“ Japonijos rinkai pristatys „KitKat“ batonėlius su 70% juodojo šokolado, kurie bus kuriami pagal naują receptą – be jokio pridėtinio cukraus.

Iki šiol kakavos pupelių luobelės nebuvo panaudotos kaip saldiklis – paprastai jos išmetamos kaip atliekos.

Alexanderis von Maillotas, „Nestle“ saldumynų verslo vadovas, teigia, kad ateityje pasitelkus naują technologiją galėtų būti gaminamas ir pieniškas bei baltas šokoladas.

Maisto ir gėrimų pramonė susiduria su vis didesniu tiek vartotojų, tiek sveikatos priežiūros institucijų spaudimu gaminti sveikatai palankesnius produktus. Kaip rašo „Bloomberg“, naujai technologijai sukurti bendrovei prireikė trejų metų, bet dabar ji gali iškelti „Nestle“ kaip industrijos lyderę.

Didžiausia pasaulyje maisto pramonės bendrovė ketina luobelių cukrų kitąmet pradėti naudoti ir kitų savo prekės ženklų produktuose bei pristatyti juos kitose šalyse.

„Luobelės šokoladą paverčia premium klasės produktu – naudoti pridėtinį cukrų yra pigiau“, – teigia A. von Maillotas.

Šiuo metu bendrovės gaminamuose „KitKat“ batonėliuose yra 12,3 g cukraus. Naujuosiuose batonėliuose cukraus kiekis bus iki 40% mažesnis nei panašiuose produktuose.  

Gauk nemokamą PRAMONĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

„Arvi kalakutams“ iškelta restruktūrizavimo byla

Su finansinėmis problemos susidurianti viena pagrindinių „Arvi“ grupės įmonių Marijampolės „Arvi kalakutai“...

Pramonė
2019.11.19
FNTT: įmonė „Geranta ir partneriai“ galėjo nuslėpti 80.000 Eur mokesčių

Tauragės mėsos perdirbimo įmonė „Geranta ir partneriai“ galėjo nuslėpti beveik 80.000 Eur mokesčių,...

Pramonė
2019.11.19
„Vilniaus duona“ į Panevėžio kepyklą investuoja 1,4 mln. Eur

Švedijos įmonių grupei „Lantmannen“ priklausanti „Vilniaus duona“ investuoja 1,4 mln. Eur į Panevėžio...

Pramonė
2019.11.14
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Analitikai: „Pieno žvaigždžių“ akcijos vertos iki 1,44 Eur, įmonė gali tapti konsoliduotoja Premium 1

Antros pagal pajamas Lietuvos pieno perdirbimo įmonės „Pieno žvaigždės“ akcijos yra vertos iki 57% daugiau,...

Rinkos
2019.11.06
Įsisiautėjęs maras sąlygas kiaulienos rinkoje diktuos dar bent kelerius metus Premium

Ciklas sulūžęs, pripažįsta kiaulininkystės sektoriaus atstovai. Jau didžiąją pasaulio dalį pasiekęs afrikinis...

Pramonė
2019.11.06
Teismas: „Pontem“ gali tiekti pieną Vilniaus darželiams

Konkursą laimėjusi maisto tiekimo ir didmeninės prekybos bendrovė „Pontem“ gali tiekti pieną ir...

Pramonė
2019.11.04
EK pripažino „Kaimišką Jovarų alų“ saugoma geografine nuoroda

Europos Komisija pripažino pavadinimą „Kaimiškas Jovarų alus“ saugoma geografine nuoroda.

Pramonė
2019.10.31

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau