2019-07-16 19:22

Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Hannah McKay („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
Hannah McKay („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio pridėtinio cukraus, reikiamą saldumą išgaunant iš kakavmedžio atliekų.

Maisto pramonės bendrovės užpatentuota technologija leidžia baltas luobeles, dengiančias kakavos pupeles, paversti pudra, savyje turinčia natūralaus cukraus. Kaip rašo „Bloomberg“, jau šį rudenį „Nestle“ Japonijos rinkai pristatys „KitKat“ batonėlius su 70% juodojo šokolado, kurie bus kuriami pagal naują receptą – be jokio pridėtinio cukraus.

Iki šiol kakavos pupelių luobelės nebuvo panaudotos kaip saldiklis – paprastai jos išmetamos kaip atliekos.

Alexanderis von Maillotas, „Nestle“ saldumynų verslo vadovas, teigia, kad ateityje pasitelkus naują technologiją galėtų būti gaminamas ir pieniškas bei baltas šokoladas.

Maisto ir gėrimų pramonė susiduria su vis didesniu tiek vartotojų, tiek sveikatos priežiūros institucijų spaudimu gaminti sveikatai palankesnius produktus. Kaip rašo „Bloomberg“, naujai technologijai sukurti bendrovei prireikė trejų metų, bet dabar ji gali iškelti „Nestle“ kaip industrijos lyderę.

Didžiausia pasaulyje maisto pramonės bendrovė ketina luobelių cukrų kitąmet pradėti naudoti ir kitų savo prekės ženklų produktuose bei pristatyti juos kitose šalyse.

„Luobelės šokoladą paverčia premium klasės produktu – naudoti pridėtinį cukrų yra pigiau“, – teigia A. von Maillotas.

Šiuo metu bendrovės gaminamuose „KitKat“ batonėliuose yra 12,3 g cukraus. Naujuosiuose batonėliuose cukraus kiekis bus iki 40% mažesnis nei panašiuose produktuose.  

52795
130817
52791