2019-04-03 18:41

Beržų sulos renesansas – lietuviški produktai keliauja už Atlanto

Šiemet ūkininkas Ritas Kvietkus planuoja išgauti 70–80 t sulos, po 100–120 l iš vieno beržo.
Asmeninio albumo nuotr.
Šiemet ūkininkas Ritas Kvietkus planuoja išgauti 70–80 t sulos, po 100–120 l iš vieno beržo. Asmeninio albumo nuotr.
Beržų sulos surinkėjai ir perdirbėjai pastebi, kad domėjimasis sveika gyvensena skatina vartotojus prisiminti šį tradicinį gėrimą. Sula vis labiau susidomi ir maisto pramonė – lietuviška ekologiška beržų sula jau keliauja į Japoniją, o beržų sulos ledų netrukus galės įsigyti ir Kalifornijos gyventojai.

Beržų sulos natūralumu nesunku suvilioti užsieniečius, apie tokį gėrimą net negirdėjusius, o Lietuvoje beržų sulos produktų paklausa neauga taip greitai – vartotojai, nors ekologiją vertina, mieliau renkasi pigesnius gėrimus.

Pradėjo dirbti su maisto pramone

Šiaulių rajone braškininkyste užsiimantis ūkininkas Ritas Kvietkus prieš 4 metus susidomėjo ir beržų sulos išgavimu – šiemet ūkininkas jau planuoja išgauti 70–80 t sulos, po 100–120 l iš vieno beržo. 

52795
130817
52791