2017-08-10 23:00

Kad užeiga sulauktų vakarinių svečių, prekiauti alkoholiu nebūtina

Lukas Tranavičius, restorano „No Forks“ bendraturtis: „Esame greitojo maisto restoranas, vadinasi, uždirbame iš maisto, o ne iš alkoholio. Tokia yra mūsų koncepcija.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Lukas Tranavičius, restorano „No Forks“ bendraturtis: „Esame greitojo maisto restoranas, vadinasi, uždirbame iš maisto, o ne iš alkoholio. Tokia yra mūsų koncepcija.“ Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Viešojo maitinimo sektoriui nespėjant gaudyti pareiškimų apie galimas priemones kovoti su dideliu alkoholio vartojimu, dalis verslininkų alkoholio savo baruose, kavinėse ar restoranuose apskritai nesiūlo ir sako, kad dėl to pajamų nepraranda – daugiau įtakos apyvartai turi oras.

Be to, užsienyje – pilna 0 promilių vietų idėjų, kurias galima įgyvendinti Lietuvoje.

Patys verslininkai sako, kad tokių kitokios koncepcijos barų, kavinių ar restoranų, kuriuose neprekiaujama alkoholiu, daugėja. Tačiau statistikos, kokia dalis maitinimo įstaigų išsiverčia be prekybos alkoholiu licencijos, nėra, nes prekybos alkoholiu licencijų, išduotų maitinimo taškams, yra triskart daugiau (2015 m. 9.333) nei tų taškų (2015 m. 3.685), rodo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento bei Statistikos departamento duomenys.

52795
130817
52791