2017-04-05 12:16

Reikalavimai, varžantys lauko kavinių sezono atidarymą

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Lauko kavinė šiltuoju metų laiku tampa būtinybe verslui, nes, padidėjus klientų skaičiui, lauko staliukai išplečia užeigos plotą ir apyvartą be didesnių investicijų. Tačiau lauko kavinių sezono atidarymą varžo perdėtas apribojimų skaičius.

„Kadangi savaitgalis buvo labai šiltas, kelis staliukus kaip kvietimą klientams užeiti pas mus pastatėme lauke. Net ir žiemą lauke būna keli staliukai kaip ženklas, kad dirbame, – sako Asta Vosylienė, netoli Aušros Vartų įsikūrusio restorano „12 istorijų“ vadovė ir bendraturtė. – Didesnį klientų srautą lemia geras oras ir atvykę turistai: lietuvių yra tiek, kiek yra, jie lankosi gegužę, birželį ir rugpjūčio pabaigoje, kai grįžta iš atostogų, o užsieniečių atvyksta nuo balandžio, gegužės iki spalio, ir kai tik būna geras oras, jie patys paprašo atrakinti lauko baldų grandines, nes nori prisėsti lauke. Todėl sezonas prasideda tada, kai šilta, o ne gegužės 1 d.“

TAIP PAT SKAITYKITE REDAKCIJOS NUOMONĘ:
52795
130817
52791