„Rivonos“ mėsos padalinyje netrukus bus dirbama dukart našiau

Publikuota: 2019-11-14

Kad šviežia mėsa „Norfos“ parduotuvėse išties verta dėmesio, yra girdėję net tie, kurie nėra nuolatiniai šio tinklo pirkėjai. Produkcija tiekiama iš bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo padalinio, kurio gamybiniai pajėgumai jau priartėjo prie maksimalios ribos, tad juos planuojama dvigubinti. 

Mėsos perdirbimo padalinys Šilalės rajone – vienas naujausių bendrovei „Rivona“ priklausančių gamybos padalinių: mėsos perdirbimo įmonę kompanija įsigijo 2016 m. Gamybos ceche gaminami pusgaminiai, vytinta, rūkyta ir virta produkcija – per mėnesį maždaug 340 tonų. Bendrovė turi ir nuosavą skerdyklą, kurioje per mėnesį išpjaustoma 180 tonų žaliavos o įgyvendinus naujos skerdyklos projektą, gamybiniai pajėgumai turėtų didėti iki 400- 500 tonų per mėnesį.

Kaip išlaikyti šviežumą

„Kai manęs klausia, kur yra „Norfos“ šviežios mėsos paslaptis, sakau, kad jokios paslapties čia nėra. Svarbiausia – jos šviežumas“, – sako „Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius Dundulis, komentuodamas kasmet 20-25 proc. augančią šviežios mėsos paklausą „Norfos“ prekybos tinkle.

„Rivonos“ gamybos bei logistikos procesai sustyguoti taip, kad tiesiai iš gamybos cecho trumpo galiojimo produktai atsidurtų prekybos lentynose. Ne išimtis ir mėsos padalinys: skerdykla dirba pagal kasdien iš parduotuvių gaunamus užsakymus ir šio poreikio ribų neperžengia. Šviežia mėsa nesandėliuojama – po pirminio apdorojimo iškart išvežama paskirstyti po parduotuves. Nuo Šilalės rajone esančio cecho iki Lietuvos „Norfų“ produkcija atgabenama per keletą valandų: taip užtikrinamas trumpiausias kelias nuo mėsos augintojų iki vartotojų, o pirkėjai gauna šviežiausią mėsą.

Jos kokybę užtikrina atidus požiūris ne tik į transportavimo laiką, bet ir sąlygas. Ponas Dundulis pasakoja apie ypač reikšmingą inovaciją, leidžiančią gabenamą mėsą maksimaliai apsaugoti nuo bet kokių temperatūrinių pokyčių. Šie neišvengiami, jei produktai perkraunami iš vieno transporto į kitą – tai įprasta praktika išskirstant produkciją, atvykusią iš pagrindinio tiekėjo, į mažesnes mašinas. „Rivonos“ atveju mėsa nuo pat skerdyklos iki galutinio taško vežama tame pačiame šaldytuve. „Turime du komplektus šviežiai mėsai skirtų gabenti mašinų su priekaba, ant kurios esantis šaldytuvas turi savotiškas „kojas“, tad jį galima nesunkiai atskirti nuo priekabos. Kai mėsos ceche pilnai pasikrovęs toks sunkvežimis atvyksta į Vilnių, priekaba atkabinama ir patraukiama, o po likusiu stovėti šaldytuvu pavažiuoja tuščia mašina. Taip iš vieno sunkvežimio gauname jau dvi mašinas, kurios išvežioja mėsą. Ir be jokio perkrovimo iš vienos mašinos į kitas – nuo tada, kai mėsa patenka į transportą iki pat parduotuvės ji išlaikoma vienodoje temperatūroje“, – dėsto p. Dundulis.

Maža to – kad temperatūros pokyčiams itin jautrus produktas būtų dar geriau apsaugotas, bendrovė visai neseniai įsidiegė dar vieną naujovę: savotišką oro pagalvę ant gamybos cecho vartų, pro kuriuos skerdiena patenka į sunkvežimį. Tokiu būdu užtikrinamas visiškas sandarumas tarp automobilio ir vartų, o šiltas oras nepatenka vidun.

Planuose – plėtra

Šiuo metu „Rivonos“ mėsos padalinys išnaudoja visus savo pajėgumus, tad bendrovė jau suplanavusi smarkiai didinti skerdyklos našumą. Greta dabartinių gamybinių patalpų planuojama pastatyti dar vieną skerdyklą, kurios našumas sieks 120 vnt. per valandą – dvigubai daugiau nei dabartinis. Taip pat bus išplėstos gamybinės patalpos.

Investicinių projektų, įgyvendintų Šilalėje, netrūko ir iki šiol: šįmet padalinyje įdiegta dešrų automatizuoto kabinimo ir etiketavimo linija, naujas modernus didelio našumo 500 l talpos kuteris, šaldytos mėsos smulkinimo įrenginys, didelio pajėgumo dešrų kimštuvas. Anot „Rivonos“ mėsos padalinio vadovo Juozo Lebriko, šie patobulinimai ne tik padidino cecho našumą ir dar labiau kilstelėjo bendrovės gaminių kokybę, bet ir palengvino fizinį darbą dirbančių darbuotojų kasdienybę.

„Labai džiaugiamės, kad įmonėje buvo atlikti numatyti investiciniai projektai. Puikiai nuteikia ir ženkliai augantys produkcijos pardavimai – vadinasi, mūsų mėsą pirkėjai išties vertina. „Norfos“ prekybos tinklą mes pilnai aprūpiname ne tik skerdiena, bet ir fasuota mėsa bei subproduktais. Labai didelį dėmesį skiriame ir pačios mėsos kokybei – gyvulius perkame tik iš Lietuvos ūkių, esame atsirinkę tiekėjus, kurių ūkiuose paisoma auginimo technologijų. Visa tai atsispindi mėsos ir iš jos gaminamų produktų kokybėje“, – tikina p. Lebrikas.

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Kaip išlaikyti darbuotojus dešimtmetį ir ilgiau: „Norfos“ patirtis Verslo tribūna 3

Iš 30 darbuotojų – bent trečdalis dirbančių jau kone porą dešimtmečių, o didžioji kolektyvo dalis kartu – nuo...

„Rivonos“ mėsos padalinyje netrukus bus dirbama dukart našiau Verslo tribūna

Kad šviežia mėsa „Norfos“ parduotuvėse išties verta dėmesio, yra girdėję net tie, kurie nėra nuolatiniai šio...

„Rivonos“ duonos kepykla didina gamybos apimtis ir asortimentą Verslo tribūna

2018 m. atidaryta bendrovei „Rivona“ priklausanti duonos kepykla Kėdainiuose – naujausia tokio tipo gamykla...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau