„Rivonos“ duonos kepykla didina gamybos apimtis ir asortimentą

Publikuota: 2019-11-06

2018 m. atidaryta bendrovei „Rivona“ priklausanti duonos kepykla Kėdainiuose – naujausia tokio tipo gamykla Lietuvoje. Joje įrengtos dvi gamybos linijos yra pilnai automatizuotos, o netrukus bus paleista ir trečioji, pusiau automatinė.

Duonos kepykla pradėjo veikti prie bendrovės kulinarijos cecho – į naujas gamybos linijas bei pastatą investuota 5 mln. eurų. Visai greta jos yra ir centriniai „Rivonos“ sandėliai, kuriuose paskirstoma produkcija „Norfos“ prekybos tinklui. Duona kepama tik pagal užsakymą ir visiškai automatizuotai, iškart supakuojama ir išvežama, todėl gaminiai išsiskiria aukšta kokybe ir šviežumu.

„Priimti sprendimą turėti duonos kepimo cechą lėmė siekis turėti kokybišką, šviežią duoną geriausia kaina. Konkurencingoje rinkoje to siekiame turėdami automatizuotą kepyklą, diegdami technologijas bei sutrumpinę savo gaminių transportavimo laiką. Esame atsakingi nuo tešlos maišymo, iki kepimo ir pakavimo bei išrūšiavimo – būtent tai ir leidžia pasiūlyti itin mažas kainas“, – teigia „Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius  Dundulis.

Itin moderni įranga

Moderni kepykla užima 2500 kv.m. Joje veikia dvi pilnai automatizuotos gamybos linijos – batono ir duonos. Kiekvienos jų gamyklinis pajėgumas – iki tonos per valandą arba maždaug 40 tonų produkcijos per dieną. Abi šias gamybos linijas aptarnauja vos 5-6 žmonės, kurių darbas – stebėti kokybę ir prižiūrėti, kad procesas vyktų sklandžiai.

„Darbuotojai praktiškai neprisiliečia prie gaminamos produkcijos – jau iškepta, supjaustyta ir supakuota duona rankomis tik išdėliojama į dėžes. Tuo aspektu, manau, esame  moderniausia kepykla Lietuvoje“, – sako Antanas Šiuša, „Rivonos“ kulinarijos-konditerijos cecho vadovas.

Automatizuotas net raugų gamybos procesas: pradėjus darbą užtenka tik pasirinkti, koks gaminys bus kepamas, ir visi jo ingredientai pagal iš anksto suprogramuotą receptūrą į maišyklę patenka automatiškai. Sumaišyta tešla automatiškai suformuojama ir patenka į kildinimo kameras, iš kurių jau paruošti gaminiai keliauja į 30 m. ilgio tunelines krosnis.  Iškepti kepaliukai nukreipiami į besisukančią vėsinimo spiralę, kur kildami aukštyn natūraliai vėsta. Po 1,5-2,5 val. gaminiai jau būna paruošti pjaustyti ir fasuoti – šis procesas taip pat automatizuotas. Visas batono kepimo ciklas trunka 3 val., duonos – 6-7 val.

Inovatyvus automatinis gamybos būdas leidžia taupyti laiko ir darbo sąnaudas bei užtikrinti aukščiausią produkcijos kokybę, išvengiant žmogiškų klaidų. „Taupome ir logistikos kaštus – kepame duoną šalia centrinių „Norfos“ sandėlių, o tai leidžia mums tiekti ją ypač šviežią“, – pabrėžia kulinarijos-konditerijos cecho vadovas. Duonos ir batono užsakymus iš „Norfos“ tinklo kepykla gauna naktį ir iškart pradeda juos vykdyti. Popiet švieži gaminiai pristatomi į centrinius sandėlius, esančius vos už 50 m. nuo kepyklos, o kitos dienos rytą duona jau atsiranda parduotuvių lentynose.

Asortimentas plečiasi

Kepykla pradėjo veiklą nuo trijų populiariausių produktų: „N“ prekės ženklu pažymėtų batono, juodos bei baltos duonos. Vėliau sukurti sudėtingesnės receptūros, aukštesnės klasės gaminiai, atsirado duona su saulėgrąžomis, balta duona be cukraus, pusryčių batonas, Palangos, Bočių duona ir kiti. Šiuo metu kepykloje kepami 14 pavadinimų gaminiai su trimis prekės ženklais: „N“, „Piemenėlio“ ir „Rivonos.“ 

Netrukus kepyklos gaminių asortimentą papildys ir sumuštinių duona skrudinimui – pasak p. Šiušos, ši produktų kategorija pastebimai populiarėja. Pusiau automatinė jų gamybos linija jau sukomplektuota ir pradės veikti artimiausiomis dienomis. Pirmiausia joje bus kepama bemielė ir becukrė forminė duona, kiek vėliau – premium ir „N“ ženklo skrudinimui skirti batonai.

Kepyklos planuose – ir pilno grūdo duona, tačiau kol kas jos receptūros dar tobulinamos

Siekdama, kad produkcija vartotojų stalą pasiektų kuo šviežesnė, „Rivona“ atsisakė tarpininkų ir tiekia kepyklos gaminius išskirtinai tik įmonei priklausantiems „Norfos“ prekybos centrams. Prieš pusantrų metų startavusi kepykla šiuo metu veikia 25 proc. pajėgumu ir toliau auga – šviežia, kokybiška ir, kas ne mažiau svarbu, nebrangiai kainuojanti duona pelno „Norfos“ pirkėjų simpatijas. Gamybos apimtis didina ir „Norfos“ tinklo plėtra: vien per šiuos metus planuojama atidaryti 10 naujų ar atnaujintų prekybos centrų Lietuvoje. 

„Keliame sau tikslus dar padvigubinti gamybos apimtis ir kepti 20-25 pavadinimų duonos produktų“, – planus atskleidžia p. Šiuša.

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
„Rivonos“ duonos kepykla didina gamybos apimtis ir asortimentą Verslo tribūna

2018 m. atidaryta bendrovei „Rivona“ priklausanti duonos kepykla Kėdainiuose – naujausia tokio tipo gamykla...

Logistikos inovacijos – nauda visiems tiekimo grandinės dalyviams Verslo tribūna

Logistikos procesų tobulinimas nebe pirmi metai yra ta sritis, kuriai pagrindinis „Norfos“ įmonių grupės...

Į „Norfos“ parduotuvių lentynas – šviežiausi maisto produktai Verslo tribūna 5

Šviežumas ir natūralumas – tuo garsėja „Norfos“ produkcija, gaminama pačios bendrovės padaliniuose. Gamybos...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau