Restoranų verslas: kas po karantino?

„Puikiai, rezervacijų turime tris mėnesius į priekį“, – paklaustas, kaip sekasi, juokiasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, restoranų „Gastronomika“, „Meat“ Vilniuje ir Nidoje, „Ramenas ir pagaliukai“ savininkas, Kulinarijos akademijos steigėjas ir „Lietuvos gastronomijos forumo“ iniciatorius. Rimčiau priduria, kad svarbiausias dalykas, kurį jis dabar daro, tai „nieko neplanuoja ir nieko neprognozuoja, nes nežino, kada galės atverti duris“.
Parama – kaip lietuviškas fubolas
Vyriausybės pažadas „jau netrukus“ pradėti mokėti subsidijas darbdaviams už darbuotojų prastovas tampa anekdotu. VŽ kalbinti maitinimo įstaigų savininkai sako, jog žinant, kada laukti kompensacijų, būtų kur kas lengviau: „Pasakytų – „rytoj“, veiktume vienaip, pasakytų „birželį“, žinotume, kad reikia ištempti iki jo. Nežinodami, kada ateis parama, nieko negalime planuoti“.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai