2025-12-23 19:06

Paskutinės minutės pasiūlymas: geriausia Kalėdų žąsis

Kalėdinė žąsis. „Shutterstock” nuotr.
Kalėdinė žąsis. „Shutterstock” nuotr.
Jeigu dar nenusprendėte, kaip kepsite Kalėdų žąsį, VŽ siūlo savo pamėgtą ir išbandytą receptą, kuriuo kažkada pasidalijo virtuvės meistrė Ona Levendrauskienė. Išbandėme ir drąsiai rekomenduojame.

Pirmiausia žąsį reikia nusipirkti. Virtuvės meistrė patarė rinktis jauną paukštį, geriausia – keturių mėnesių. Skerdiena turėtų sverti apie keturis penkis kilogramus, tokios žąsies užteks dešimčiai–dvylikai valgytojų. Paukščio spalva turi būti šviesiai gelsva, be dėmelių. 

Virtuvės meistrė pasiūlė šventėms išsikepti vaisiais įdarytą žąsį. Pasak jos, taip pat galima paruošti ir kalakutą.

Registruokitės ir skaitykite šį straipsnį nemokamai

KURTI PASKYRĄ
Jau turite paskyrą?PRISIJUNGTI

Nemokama registracija suteikia galimybę:

  • skaityti registruotiems klientams skirtus straipsnius
  • komentuoti
  • gauti el. paštu esminių naujienų santrauką

Jokių kortelės duomenų palikti nereikia.

52795
130817
52791