2018-05-03 10:30

Nusitaikė į migdolų pieną ir kokosų sviestą: tokie pavadinimai klaidina vartotojus

Alexandro Kryazhevo („Sputnik“ / „Scanpix“) nuotr.
Alexandro Kryazhevo („Sputnik“ / „Scanpix“) nuotr.
Kas bendro tarp migdolų pieno, kokosų sviesto ir sojos jogurto? Visi šie produktai naudojami kaip alternatyvos gaminiams iš pieno ir visi jie, Europos pieno asociacijos nuomone, savo pavadinimu klaidina vartotojus.

Praėjusių metų birželį Europos teisingumo teismas nusprendė, kad tokių terminų kaip „pienas“, „jogurtas“ ar „sviestas“, kalbant apie produktus, kurių pagrindas yra ne pienas, o įvairūs augalai, naudojimas yra klaidingas.

Dabar pieno sektoriaus atstovai vėl kreipiasi į Europos Komisiją ir valstybių narių institucijas su prašymų užkirsti kelią tokiam vartotojų klaidinimui, rašo „New Food Magazine“.

„Vartotojai yra klaidinami kai sojos ar tofu produktai yra pristatomi kaip pienas ar sviestas, kai realybėje mes kalbame apie visiškai skirtingus produktus, kurių sudėtis ir maistinė vertė neturi nieko bendro, palyginus su įprastais pieno produktais“, - teigiama Europos pieno asociacijos, Prekybos pieno produktais asociacijos „Eucolait“ ir Europos ūkininkų asociacijos „Copa and Cogeca“ išplatintame bendrame pranešime.

Jukka Likatalo, „Eucolait“ atstovė, ragina ES imtis veiksmų, kad pienininkystės terminai ir rinkodara būtų apsaugoti teisės aktais.

52795
130817
52791