2017-03-21 07:00

Atidarė restoraną namie - svečių tiek, kad laisvadienių nelieka

Jurgita Minderytė ir Arūnas Motiekaičiai, MB „Kacės virtuvėlė“ įkūrėjai, neabejoja, kad namų restorano legendą kuria šeimininkai.
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr,
Jurgita Minderytė ir Arūnas Motiekaičiai, MB „Kacės virtuvėlė“ įkūrėjai, neabejoja, kad namų restorano legendą kuria šeimininkai. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr,
Užsienyje populiarių namų restoranų tradicija pradėta kurti ir Lietuvoje – kone prieš metus Anykščių rajone atidarytas restoranas „Kacės virtuvėlė“ svečių sulaukia daugiau, nei šeimininkai tikėjosi.

Pradininkams visada sunku – tai patvirtina Jurgita Minderytė-Motiekaitė ir Arūnas Motiekaitis, MB „Kacės virtuvėlė“ įkūrėjai. Nusprendę sodyboje netoli Kavarsko atidaryti namų restoraną, jie turėjo geležines klumpes sunešioti, kol įveikė visus biurokratinius barjerus.

„Mes netilpome į jokius apibrėžimo rėmus, nes tai, kas taikoma kuriant viešojo maitinimo įstaigą, mums negalioja – juk restoraną kūrėme namie. Todėl valdininkai, išgirdę apie mūsų planus, susiimdavo už galvos ir lengviausia, ką galėdavo padaryti, nusiųsdavo mus į kitą instituciją, suprask, čia ne jų daržas. Etapas, kol gavome visus reikalingus leidimus veiklai, buvo pats sunkiausias“, – pasakoja p. Minderytė-Motiekaitė.

52795
130817
52791