Tvarumo link: „Kalnapilio“ nealkoholinis alus gaminamas tausojant energiją

Reklama publikuota: 2022-07-15 05:00
svg svg

Dauguma gamintojų suka tvarumo link – diegia inovacijas ir tobulina gamybą, kad kuo mažiau suvartotų energijos, išskirtų anglies dvideginio ar kitais būdais sumažintų daromą poveikį aplinkai. Ne išimtis ir alaus gamintojai – Vermonto universiteto duomenimis, vienai statinei alaus pagaminti reikia nuo 3 iki 7 statinių vandens, tačiau efektyvesnis jo vartojimas tėra vienas iš būdų mažinti išteklių poreikį. Pasak „Kalnapilio-Tauro grupės“ aludarės Astos Briedienės, tvari alaus gamyba prasideda nuo vietinių žaliavų ir pasirinktų technologijų naudojimo.

Tik kokybiškos žaliavos 

Lietuvos vartotojų pamėgtas ir 2019 m. aklųjų degustacijų metu skaniausiu nealkoholiniu alumi išrinktas „Kalnapilio“ nealkoholinis šviesusis alus gaminamas naudojant tik lietuvišką salyklą. 

„Tai yra pirmas žingsnis tvarumo link – alaus gamyboje daugiausia naudoti vietines žaliavas, kurių atvežimui nereikėtų ilgos, daug teršalų į aplinką išskiriančios logistikos, kas būtų neišvengiama, jei salyklą dideliais kiekiais gabentumėmės iš kitų Europos šalių. Galime pasidžiaugti itin aukšta Lietuvos žemdirbių auginamų miežių kokybe, kuri yra gero tiek tradicinio, tiek nealkoholinio alaus pagrindas“, – sako A. Briedienė. 

„Kalnapilio-Tauro grupė“ aludarė Asta Briedienė.
„Kalnapilio-Tauro grupė“ aludarė Asta Briedienė.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Antras ne ką mažiau svarbus ingredientas – alaus mielės. „Kalnapilio“ nealkoholiniam šviesiajam alui naudojamos specialios mielės, kurios alaus fermentacijos metu neišskiria alkoholio. Toks mielių naudojimas nealkoholinio alaus gamyboje taip pat yra būdas užtikrinti tvaresnę gamybą. 

Pasirinktas tvariausias gamybos būdas 

„Nealkoholinį alų galima pagaminti keliais būdais – gaminti tradicinį alų ir vėliau iš jo pašalinti alkoholį, arba iškart fermentuoti alų su specialiomis mielėmis. Pastarasis variantas, kurį ir naudojame savo nealkoholinio alaus gamyboje yra tvariausias, nes sunaudojama kur kas mažiau energijos, nebereikalingi papildomi procesai alkoholio pašalinimui“, – aiškina aludarė.

Ji pažymėjo, kad toks nealkoholinio alaus gamybos būdas yra identiškas įprasto alaus gamybos procesui ir išsaugoma tradicinio alaus skonis, puta ir kitos savybės.   

„Be to, specialios mielės užtikrina kur kas trumpesnį fermentacijos procesą, tad nealkoholinio alaus gamybai prireikia gerokai mažesnių energetinių resursų“, – pabrėžia „Kalnapilio-Tauro grupės“ aludarė A. Briedienė. 

Alaus ir gaiviųjų gėrimų gamintoja taip pat investuoja į poveikio aplinkai mažinimą – siekiama iki 2025 m. vystyti tik tvarią, klimatui neutralią gamybą. Jau dabar „Kalnapilio-Tauro grupė“ naudoja 100 proc. atsinaujinančių išteklių elektros energiją ir toliau tobulina gamybos technologijas. Įgyvendinama tvarumo strategija apima ir gėrimų tarą – praėjusiais metais plastikinės alaus pakuotės buvo pakeistos į 100 proc. perdirbto plastiko butelius

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Rašyti komentarą 0
Tvarumo link: „Kalnapilio“ nealkoholinis alus gaminamas tausojant energiją Verslo tribūna

Dauguma gamintojų suka tvarumo link – diegia inovacijas ir tobulina gamybą, kad kuo mažiau suvartotų...

Didysis tikslas – ne vien tvarkyti atliekas, bet jų sukurti kaip įmanoma mažiau Verslo tribūna

Pagrindinis iššūkis, su kuriuo susiduria gamintojai ir importuotojai šiandien, – kaip užtikrinti, kad gaminys...

Tvarus verslas
2022.07.14
Asmeniniai „Maximos“ darbuotojų tikslai suformavo įmonės veiklos kryptį Verslo tribūna

Daugiau nei prieš dvejus metus įmonėje „Maxima LT“ prasidėjo vidiniai pokyčiai. Gimė vidinė kultūra, kurią...

Tvarus verslas
2022.07.14
Dažniausiai daromos klaidos, kuriant tvarią pakuotę: naujos mados ir žaliasis smegenų plovimas Verslo tribūna

Visuomenės dėmesys tvarumo temoms nuosekliai auga, o ir įstatymų leidėjai vis griežčiau rūpinasi ne tik...

Tvarus verslas
2022.06.28
Dažniausiai daromos klaidos, kuriant tvarią pakuotę: koją kiša nepamatuoti sprendimai Verslo tribūna

Prekės ženklai vis aktyviau tobulina savo pakuotes: keičia medžiagas, edukuoja vartotojus, dalyvauja...

Tvarus verslas
2022.06.22
Maisto pramonės įmonėse populiarėja darbo drabužių nuoma: tvaru ir ekonomiška Verslo tribūna

Pasaulyje kasmet sunegaluoja dešimtys milijonai žmonių, paragavusių užteršto maisto. Ir nors uniformos bei...

Tvarus verslas
2022.06.21
Mėsos analogai – vis dažnesni visavalgių lietuvių krepšeliuose Verslo tribūna

Iš augalinių žaliavų pagaminti mėsos pakaitalai – viena svarbiausių pastarojo meto maisto pramonės inovacijų,...

Tvarus verslas
2022.06.16
„Pon Holdings“ duetas su „Porsche“: bendroje įmonėje gamins „Porsche“ dviračius Premium

Kėdainiuose dviračių gamyklą statanti Nyderlandų transporto milžinė „Pon Holdings“ naujos kartos elektrinių...

Pramonė
2022.06.12
Už ESG etiketės kliūva visi: ir bankai, ir Baltijos šalių finansų rinka Premium

Europos perėjimui link netaršios ekonomikos prireiks daug investicijų, tikimasi gausaus privataus sektoriaus...

Rinkos
2022.06.09
„Kalnapilio-Tauro grupė“ imasi pokyčių: į energetinį tvarumą investuos daugiau nei 5 mln. Eur Verslo tribūna 2

Viena didžiausių Lietuvos alaus ir gaiviųjų gėrimų gamintoja „Kalnapilio-Tauro grupė“ pradėjo įgyvendinti...

Tvarus verslas
2022.06.08
Tvarios sunkiosios transporto priemonės: pasiūlos yra, bet infrastruktūra buksuoja Premium

Europai vis drąsiau žygiuojant Žaliuoju kursu, tvarius sprendimus siūlo ir sunkiojo transporto gamintojai.

Logistika
2022.05.26
„Dadu“ tvarumo patirtis: per metus – 15 tonų mažiau plastiko Verslo tribūna

Tvarumas Lietuvoje su kiekviena diena įgauna vis didesnę svarbą. Tačiau maisto pramonėje tvarumo tikslai...

Tvarus verslas
2022.05.19
Vienas iš variantų – tekstilės atliekų perdirbimo fabrikas Šiauliuose Premium

ES teisės aktai ir vartotojų spaudimas privers tekstilės gamintojus arba ieškoti Europoje fabrikų, kurie...

Pramonė
2022.05.17
Tvarumo kodavimas NT versle – daug neatsakytų klausimų ir įtaka pelno eilutėms Premium

Nekilnojamojo turto (NT) sektoriaus bendrovės jau aktyviau į savo strategijas įtraukia kompleksinio tvarumo...

Tvarus verslas
2022.05.16
Ateina šeštoji pramonės revoliucija Premium 3

Lietuvos gamybos, kaip ir visos Europos bei pažangaus pasaulio pramonės, netrukus laukia milžiniška...

Pramonė
2022.05.07
„Maxima LT“ apžvelgia 2021-uosius: dėmesys tvarumo įsipareigojimams ir bendruomenėms Verslo tribūna

Organizacijos poveikio aplinkai valdymas, socialinės iniciatyvos ir vietos bendruomenių palaikymas – į šias...

Tvarus verslas
2022.05.04
„Maxima“ papildomų naudų darbuotojams paketą padidino triskart Verslo tribūna 2

Daugiau nei 12 tūkst. darbuotojų vienijantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ praėjusiais metais net 3...

Tvarus verslas
2022.04.21
Nematoma karo žaizda: Ukrainoje formuojasi ekologinės krizės židiniai Verslo tribūna

Kol pasaulis susitelkęs į kovą už laisvę ir humanitarinę krizę Ukrainoje, specialistai neramiai stebi ir...

Tvarus verslas
2022.03.31
„Maxima“ plečia skaitmenizavimo sprendimus: atsisako ir įprastų popierinių dokumentų, ir pirkimo kvitų Verslo tribūna 7

Apsipirkinėjantys lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ nuo šiol patys gali nuspręsti, ar spausdinti...

Tvarus verslas
2022.03.31
Pasirašytas vienas didžiausių istorijoje tvaraus aviacinio kuro sandorių Verslo tribūna

Logistikos bendrovė „DHL Express“ ir Suomijos degalų gamintoja „Neste“ pasirašė vieną didžiausių susitarimų...

Tvarus verslas
2022.03.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku