Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2023-03-16 12:00

„Nepyk, direktoriau, užgėriau“: ką daryti, kaip padėti

Rolandas Elertas, IĮ RHM mėsinės įkūrėjas (kairėje), Rimantas Čygas, TŪB „Rinkuškiai“ direktorius. VŽ koliažas
Rolandas Elertas, IĮ RHM mėsinės įkūrėjas (kairėje), Rimantas Čygas, TŪB „Rinkuškiai“ direktorius. VŽ koliažas
Išgeriantis darbuotojas ar jokio darbuotojo – su tokia realybe susiduria ne vienos įmonės vadovas. Paprasčiausias sprendimas – atleisti tokį žmogų. Tačiau realybė kiek kitokia.
  • Verslininkai patvirtina, kad nors situacija nepalyginti geresnė nei buvo kadaise, problema išlieka aktuali, jie taiko skirtingų būdų jai spręsti.
  • 61% darboviečių atstovų nurodė, kad neblaivų darbuotoją tą dieną nušalina nuo darbo, o 40% teigė, kad darbuotojai gauna papeikimą, atleidžiami – rečiau.
  • Siekiant sumažinti alkoholio vartojimą tarp darbuotojų, rekomenduojama darbo vietose vykdyti prevenciją.

Daugeliui vadovų didžiausias galvos skausmas – kaip motyvuoti darbuotoją, kad šis ne tik nepaliktų įmonės, bet ir jaustų malonumą dirbdamas. Įprasta kalbėti apie organizacijų kultūrą, komandų formavimą, motyvacines sistemas, bet kai kuriems vadovams, ypač regionų bendrovių, tenka spręsti kur kas žemiškesnes problemas.

52795
130817
52791