Maistas į namus: kas pasitvirtino tiems, kurie buvo pirmieji mieste

Nuo pat verslo pradžios – devintus metus – maisto pristatymo paslaugą teikia Šilalės „Bamba pica“. Maisto – sušių, grilio patiekalų, picų – į namus pristatymas sudaro apie 40% UAB „Pasaulio bamba“ apyvartos, bendrovė priima užsakymus internetu, o maisto išvežiojimą organizuoti padeda ir nuosava vidinė programėlė darbuotojams.
„Kurdami verslą galvojome apie tokį verslo modelį, kad pristatysime maistą ir į namus, – sako Tadas Bergelis, „Bamba Pizza“ savininkas. – Šilalėje niekas maisto nevežiojo, todėl norėjome pasiūlyti tokią paslaugą. Ir žmonės nuo pat atidarymo aktyviai užsisakydavo: mažame mieste visiems buvo įdomu ir pirmiausia smalsu išbandyti.“
Klientų užsakymus „Bamba pica“ priima ir internetu – interneto svetainėje įdiegtas sprendimas, kuris leidžia rinktis iš meniu, iškart užsisakyti valgių ir apmokėti krepšelį.

„Nuomojamas sprendimas labai patogus – nereikia pradinių investicijų, jį įdiegti paprasta – aš pats be jokio IT išsilavinimo viską padariau, sutvarkiau mokėjimus internetu – naudotis nesudėtinga, nereikia specifinių sugebėjimų“, – sako jis.
„Bamba pica“ nurodo, kad užsakymo patvirtinimas realiuoju laiku trunka 1–3 min., maistas paruošiamas per 20–25 min., pristatomas – per 50–60 min., o pristatymo kaina – 1,5 Eur. Išvežiojimui „Bamba picos“ darbuotojai naudoja kitą programėlę.
Į namus pristato daugiau kaip 20 m.
23 metus – nuo pat įmonės įkūrimo – maistą į namus rokiškėnams pristato „Pipirini Pizza“, taip pat buvusi pirmąja maitinimo įstaiga mieste, pasiūliusia tokią paslaugą.
„Per tiek metų neatsisakėme šios paslaugos, tai rodo, kad ji tikrai pasitvirtino, – svarsto Solveta Dagienė, UAB „Laisvas vėjas“, valdančios „Pipirini Pizza“, vadovė. – Per karantiną buvo tikrai gerai, nes žmonės saugojosi namuose, darbovietėse, tad kai buvo ribojimai ateiti į kavines, valgyti viduje, žmonės naudojosi pristatymo paslauga.“
.jpg)
Per karantino darbymetį maistą Rokiškyje iš „Pipirini Pizza“ išvežiojo du automobiliai, dabar užtenka vieno – didžiausias pikas savaitgaliais ir darbo dienomis pietų metu.
Daugiau apie regionų maitinimo įstaigų patirtį ir sprendimus skaitykite VŽ premium.