Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-05-06 08:45

Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai

Nerijus Paškevičius (kairėje), Kauno senamiesčio „Lithuanian Pub Entry“ įkūrėjas, Tomas Savickis, MB „Rabarbaras“, valdančios aludę „Vingiu Dubingiu“, vadovas. Asmeninio archyvo nuotr.
Nerijus Paškevičius (kairėje), Kauno senamiesčio „Lithuanian Pub Entry“ įkūrėjas, Tomas Savickis, MB „Rabarbaras“, valdančios aludę „Vingiu Dubingiu“, vadovas. Asmeninio archyvo nuotr.
Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais tikslais. Dar iki „Kaunas 2022“ programos pradžios, verslas sukūrė skirtingos koncepcijos vietų, kuri pratęsia istorines ekskursijas – primena tarpukario restoranų valgius, ar subūrė bendruomenę „kultūringoje“ aludėje.

Kad Kaunas – šiemet Europos kultūros sostinė, o programos renginiai ir veidai pritraukia svečių į miestą jaučia ir jo verslas. Maitinimo įstaigų savininkai optimistiški: orai šyla, sezonas prasideda, o gegužę – svarbi „Kaunas 2022“ dalis – antrasis trilogijos veiksmas „Santaka“.

Daugiau Kauno verslo istorijų skaitykite šiame VŽ straipsnyje.

52795
130817
52791