Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2021-11-02 17:01

Naujienos į darbą grįžusiems restoranams – greitai, lengvai, bet be „mikrobangių“

Maitinimo ir svetingumo verslo paroda „Host Milano“. Bendrovės n
Maitinimo ir svetingumo verslo paroda „Host Milano“. Bendrovės n
Maitinimo verslo siekis pagreitinti gamybos procesus ir sumažinti žmogiškųjų išteklių, verčia ieškoti inovacijų. Į profesionalias virtuves keliasi alternatyvos mikrobangų krosnelėms, įrankių blizginimo mašinos ar lietuvių sukurta reguliuojamo aukščio virtuvės sala – tokių naujovių siūloma popandeminiam restoranų restartui.

Neapibrėžtumas ir nestabilumas restoranų versle nesibaigė – planuoti galima daugiausia mėnesį į priekį, nurodo Ieva Vaičiūnaitė ir Jurgita Viltrakienė, gastronomijos verslo konsultacijų „Kitchen Rules“ įkūrėjos. Tačiau konsultantės primena, kad konkurencinė kova nelaukia, todėl verslas ieško sprendimų, kurie padėtų sumažinti darbuotojų indėlį ir pagreitintų gamybą.

„Pagrindiniai rūpesčiai – žmogiškųjų išteklių mažinimas ir gamybos procesų greitinimas. Žmogų vis dažniau pakeičia mašinos ir robotai, o gamybą spartina automatizavimas ir naujų technologinių sprendimų diegimas. Be to, verslas turi atitikti aplinkosaugos kriterijus. Tad šiandien gastronomijos pramonės kryptis labai aiški: tvarumas ir skaitmeninis valdymas“, – nurodo „Kitchen Rules“ įkūrėjos.

52795
130817
52791