Ką daro tie, kurie sugebėjo augti ir per sukrėtimus

Publikuota: 2020-03-28
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Regionuose dirbantys maitinimo įstaigų įkūrėjai – ieško receptų. Tik dabar – ne apie klientų skonių nuspėjimą, o apie bet kokį jų pritraukimą ir verslo išsaugojimą. Tiesa, kai kurie išgyvena ne pirmą sukrėtimą ir sprendimų, traukiančių iš ne pačios geriausios padėties į augimo kreivę, ieško bei randa ne pirmą kartą.

Receptai, kuriuos mini maitintojai, – tartis su tiekėjais, valstybės institucijomis, kalbėtis su darbuotojais ir tais pačiais klientais, kurie, tikėtina, nepaliks greta jų veikiančio smukaus verslo, maitinusio iki tol, organizavusio šventes ir tiekusio maistą.

Panevėžio „Sidabrinė Taurė“, valdanti dvi valgyklas „Valgykla Nr1“ ir dvi picerijas „Nr1 Pica“, plėtrą pradėjo tada, kai kiti uždarė duris. Nuo 2001 iki 2008 m. šeima turėjo vieną kavinukę, o, prasidėjus sunkmečiui, kai panevėžiečiai iš restoranų išėjo, įkūrė valgyklą, tada – ir antrą.

„Laikomės iš dienos pietų, bet mūsų kainos yra 100% mažesnės nei restoranų siūlomų dienos pietų. Koks skirtumas valgyti už 6 Eur restorane ar už 3 Eur valgykloje, kurioje aplinka ne ką prastesnė, pavalgyti galima greičiau, o visi naudojami produktai tokie patys, kaip ir naudojami restoranuose dienos pietums gaminti,“ – anksčiau yra sakiusi Auksė Petrauskienė, „Sidabrinės Taurės“ direktorė.

Dabar, klausiama apie naujas galimybes, kurias galima įžvelgti, ji sako, kad padėtis - visai kitokia ir sprendimų, kaip verslą sustiprinti, bent dabar nesimato.

„Per finansų krizę situacija buvo kita, o dabar įvyko tai, ko numatyti negalėjai, nesame su tuo susidūrę. Kai baigsis karantinas, mums vis tiek reikės laiko ir įdirbio iš naujo prisikviesti klientų. Mes kilome, nes turėjome įdirbį, auginome darbuotojų skaičių, pajamas, o dabar – žmonės nepuls bėgti valgyti, jiems reikės atsigauti finansiškai“, – sako A. Petrauskienė.

Erika Karosienė, UAB „Sotas“, Marijampolėje valdančios kelias maitinimo įstaigas – restoraną „Nica“, užkandines, kepyklėlę „Sotas“, yra pasakojusi, kaip atsisakė „Soto“ užkandinių tinklo keliuose miestuose bei franšizės plano, ir nusprendė dirbti tik Marijampolėje, kur vieną iš maitinimo įstaigų iš užkandinės perkūrė kardinaliai – į restoraną.

„Plėtėmės, kad užsikabintume už kažko daugiau, nes iš puodelio arbatos ir bandelės išgyventi sudėtinga“, – anksčiau pasakojo E. Karosienė.

Tada regione rasta būdų, kaip ne tik išgyventi, bet ir augti – teikti visas įmanomas paslaugas nuo banketų iki valgių Kūčių stalui paruošimo, nes svarbiau už savo sukurtos koncepcijos laikymąsi yra lankstumas ir gebėjimas prisitaikyti prie bendruomenės: tiek prie jaunimo, tiek prie senjorų.

Plačiau apie sprendimus, kuriuos karantino laikotarpiu pritaikė regiono maitinimo įstaigos, skaitykite VŽ Premium.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Koinvesticinį fondą suviliojo kombučios gamybą tobulinsiantis startuolis Premium

Rizikos kapitalo fondo investicijų į fermentuotos arbatos – kombučios – gamybą pritraukusio startuolio UAB...

Pramonė
08:27
Rokiškio restorano įkūrėja: klientai įsigijo kuponų net už 1.000 Eur Premium

Mažesnių miestų restoranai savo atgimimą pasitinka skirtingomis nuotaikomis: vienų įkūrėjai tikisi, kad ši...

Gazelė
07:11
Sėkmė nesėkmėje: planuota plėtra virto finansine pagalve Premium

Karantino metu apyvartoms kritus iki nulio, įmonės ieškojo savų išgyvenimo receptų. „East Island SPA“ dėl to,...

Gazelė
2020.06.05
Labai smulkioms įmonėms išdalinta per 70 mln. Eur paramos

Labai smulkioms – iki devynių darbuotojų turinčioms įmonėms valstybė jau išmokėjo per 70 mln. Eur paramos.

Gazelė
2020.06.05
Perskirstomos paramos lėšos: į traukinį spės daugiau įmonių, bet laužų gesinimas baigiasi Premium

Kol dalis paramos priemonių tik persirito per starto liniją, kitos jau išseko, todėl 1,3 mlrd. Eur paketas...

Gazelė
2020.06.05
55.000 Eur metinė apyvarta be PVM – kuklus reveransas smulkiesiems Premium

Lietuva kreipsis į Europos Komisiją, kad ši leistų nuo dabartinių 45.000 iki 55.000 Eur padidinti metinę...

Finansai
2020.06.05
Per „Avietę“ įmonės skolinasi vidutiniškai po 15.000 Eur

Prieš kelis mėnesius pradėjus veikti atnaujintoms sutelktinio finansavimo priemonės „Avietė“ sąlygoms,...

Gazelė
2020.06.04
Šparagus augina jau ne tik ūkininkai – verslas pelningas Premium

Šparagai užima vis didesnius plotus – jais ūkininkai apsodina hektarus, o mėgėjai šparagų lauką įsiveisia...

Gazelė
2020.06.04
Verslą pradėjo iš 257 Eur nedarbo subsidijos – ją užsidirbo jau pirmąją savaitę Premium 3

Verslo idėją gali pametėti papildomų pajamų siekis, o gali būti, kad nuosava veikla pradedama ar prekės...

Gazelė
2020.06.03
VMI verslo liudijimus ragina įsigyti iki savaitgalio – vyks sistemų atnaujinimas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja apie sistemų atnaujinimo darbus, dėl kurių kelias dienas...

2020.06.03
Išdalintos paskolos labiausiai nukentėjusiems nuo COVID-19 – skiria papildomą finansavimą

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui suteikta 47 mln. Eur paskolų iš 50 mln. Eur tam skirtų lėšų.

Gazelė
2020.06.02
Vis daugiau smulkiųjų imasi gaminti maistą namie, nes dabar lengviau  

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, Lietuvoje mėsos, pieno, žuvies ar žvėrienos...

Gazelė
2020.06.02
„Dizainas LT“ finansavimas: kurs ir dirbtiniais neuronų tinklais grįstą kelionių vadovą

Per antrąjį priemonės „Dizainas LT“ kvietimą teigiamai įvertintos 154 įmonių paraiškos, jų prašoma...

Gazelė
2020.06.02
Sumažintus atlyginimus įmonės jau pradeda atstatyti Premium 5

Daugelis vadovų, priėmusių sprendimą mažinti atlyginimus, sau juos nurėžė kur kas daugiau negu darbuotojams.

Gazelė
2020.06.02
Vadybos teorijų praktika per karantiną: 3.000 skambučių klientams per 3 dienas Premium 2

Skambučiai 3.000 klientų per 3 dienas, po 3 susirinkimus per dieną – greiti sprendimai ir jų patikrinimas per...

Gazelė
2020.06.01
Kada verslą reikia kelti į internetą ir kokių klaidų nedaryti

Karatinui švelnėjant, verslas gali apsvarstyti į virtualią erdvę iškelti dalį verslo, o kada laikas...

Gazelė
2020.05.31
Verslo idėją iš prisiminimų pradėjo įgyvendinti nuo ekologiškų pakuočių

Verslo idėjos, kurias diktuoja poreikiai ir galimybės, gali kilti ir iš prisiminimų – to, kas prieš kelerius...

Gazelė
2020.05.30
Vėl į susirinkimą? Kodėl turėtume Premium 1

Karantinas daugelį darbuotojų buvo įkalinęs namuose, tad teko pakeisti įprastą darbo tvarką ir išmokti...

Gazelė
2020.05.30
„mano.bank“ sulaukė 100 norinčiųjų skolintis su „Invegos“ garantija

„mano.bank“, – vienas iš „Invegos“ finansinių partnerių, skirstančių lengvatines paskolas pagal priemonę...

Gazelė
2020.05.29
Kur norėtų organizuoti muges, jau dūzgia kiti, kur galėtų – nebūtų pirkėjų Premium

Atšaukus pavasarines muges, amatininkai ieško galimybių organizuoti bent nedideles prekyvietes Vilniuje,...

Gazelė
2020.05.29

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus