Siūomos subsidijos neišspręs viešbučių ir restoranų problemų

„Labai nuliūdino subsidijų dydis – 25% nuo sumokėto GPM. Tai ne ta suma, apie kurią kalbėjom su verslu. 25% siūlėme nuo visų sumokėtų mokesčių, o nuo GMP – bent 50%“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė Evalda Šiškauskienė.
Ji siūlo paramą teikti atsižvelgiant į bendrovių patirtus nuostolius bei įvertinus įmonių situaciją atskiruose sektoriuose.
„Pavyzdžiui, verslo klasės viešbučiai yra uždaryti nuo kovo, kiti šiek tiek veikia“, – aiškino E. Šiškauskienė.
Ji taip pat siūlo keisti prastovų kompensavimo tvarką ir sumas, atidėti mokesčius penkeriems metams, grąžinti kompensacijas už patalpų nuomą.
E. Šiškauskienės teigimu, valstybė turėtų kompensuoti ir išlaidas, kurias viešbučių ir restoranų sektoriaus patiria negalėdamas apmokėti narystės tarptautinėse organizacijose mokesčių.