Geriausias pasaulio restoranas – ir vėl Limoje

Svajojantiems nukeliauti (ar keliaujantiems) į Perų gurmanams – viliojančios naujienos. Jau pernai, kai į 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašą pateko trys miesto maitinimo įstaigos, o viena iš jų, „Maido“, užėmė penktąją vietą, šalies sostinė Lima buvo pavadinta geriausia „Pietų Amerikos gastronomine vieta“. Šiemet du Limos restoranai pateko į sąrašo dešimtuką. Geidžiamiausią – pirmąją – vietą užėmė „Maido“. Dar verta prisiminti, kad 2023 m. pirmąją sąrašo vietą užėmė Limoje veikiantis restoranas „Central“, o pagal dabartines taisykles, pirmosios vietos laimėtojai patenka į „Best of the Best“ sąrašą ir toliau rinkimuose nebedalyvauja.
Šių metų nugalėtojo „Maido“ virtuvei vadovauja jo savininkas ir sykiu šefas Mitsuharu „Micha“ Tsumura, 1981 m. gimęs Limoje, japonų imigrantų šeimoje. Baigęs kulinarijos meną ir maisto bei gėrimų vadybą „Johnson & Wales“ universitete (JAV) Tsumura iškeliavo į Osaką, savo tėvų gimtinę, gilintis į japonų virtuvę. Grįžęs į Peru, „Sheraton“ viešbutyje dirbo sous šefu, sykiu buvo atsakingas už maisto ir gėrimų vadybą, o 2009 m., užvestas aistros Peru virtuvės patiekalams, pagamintiems naudojant japonų technikas, atidarė savo restoraną, kuriame vyrauja vadinamoji Nikkei virtuvė – Peru ir Japonijos kulinarinių tradicijų sintezė. Apskritai Tsumura buvo vienas pirmųjų, įvedusių į gastronomijos pasaulį Nikkei virtuvę, visada esančią japonų imigrantų namuose.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai