2017-11-07 07:00

Pranašauja, kad restoranų aukso laikai baigiasi

Kitų šalių ir Lietuvos praktika rodo, kad, netgi pradėjus kristi paklausai, kainų restoranai dažniausiai nemažina. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kitų šalių ir Lietuvos praktika rodo, kad, netgi pradėjus kristi paklausai, kainų restoranai dažniausiai nemažina. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Nuo liepos vartojimas kavinėse ir restoranuose Lietuvoje ėmė mažėti. Analitikai kol kas nesutaria kodėl. Vieni teigia, kad paklausos kreivės nulinko tiesiog dėl prastų orų ar Vilniaus oro uosto uždarymo ir netrukus atsities. Kiti įsitikinę, kad restoranai perlenkė lazdą keldami kainas, išgąsdino vartotojus ir jau pasiektas lūžio taškas, nuo kurio vartojimas maitinimo įstaigose toliau trauksis.

Diskusijų, kas vyksta maitinimo sektoriuje, sukėlė Statistikos departamento paskelbti maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos liepos–rugsėjo apyvartos lyginamosiomis kainomis pokyčiai. Šis rodiklis rodo, kaip kinta restoranų apyvarta atmetus kainų kėlimo įtaką.

Birželį maitintojų apyvarta lyginamosiomis kainomis didėjo daugiau kaip 5%, o liepą ji jau buvo 0,1%, rugpjūtį 1,4% mažesnė nei atitinkamais mėnesiais pernai.

52795
130817
52791