Investicijos į gaminių meistriškumą atsiperka dvigubai išaugusia paklausa

    Reklama publikuota: 2023-09-07
    svg svg

    Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ pagaminta produkcija kokybe, skoniu ir maistine verte nenusileidžia maitinimo vietoms, sako Jolanta Banelytė, „Maximos“ Gamybos produktų vystymo vadovė. Nuolat atsinaujinantis prekybos centro gaminių asortimentas auga tiek įvairove, tiek vartotojų skaičiumi, o palankumą „Meistro kokybės“ gaminiams, pasak jos, kuria ne tik jų skonis ir patrauklumas akiai, bet ir auganti kokybė bei įvairiapusis gaminių tvarumas.

    Kokybe nenusileidžia maitinimo vietoms 

    Anot J. Banelytės, daugiau nei 25-erius metus gyvuojančio „Meistro kokybės“ prekės ženklo asortimentas atnaujinamas kiekvieną rudenį ir pavasarį atsižvelgiant į rinkos tendencijas, šventinius periodus ir vartotojų poreikius. Lojalių klientų grupė ir šių metų pradžioje beveik dvigubai augusi paklausa leidžia įvertinti jau vykdomus gaminių linijos tobulinimus bei imtis naujų. 

    „Pastebime tendenciją, jog pirkėjai vis dažniau perka vartojimui jau paruoštus maisto gaminius. Jų skonis yra ypač artimas Lietuvos pirkėjui, o kokybė – kaip gaminio, paruošto namuose, be to sutaupoma daug laiko, – kalba ji. – Pirkėjų požiūris ir įpročiai nuolat kinta, stebime Lietuvos ir užsienio rinkų tendencijas, vertiname, kaip galėtume paįvairinti savo asortimentą. Todėl greta tradicinių naminių patiekalų, „Meistro kokybės“ gaminių profilį kaskart papildo pasaulio virtuvių, veganiški, su mažiau cukrų, taip pat glitimo netoleruojantiems žmonėms skirti patiekalai.“ 

    Jolanta Banelytė, „Maximos“ Gamybos produktų vystymo vadovė.
    Jolanta Banelytė, „Maximos“ Gamybos produktų vystymo vadovė.

    Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













    Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



     

    Šiandien „Meistro kokybės“ asortimente – virš 700 gaminių, tarp kurių – įvairūs patiekalai, švieži kepiniai bei konditerijos gaminiai. Atsižvelgiant į ekologiją, gyvūnų gerovę ir tvarios mitybos skatinimą, prekybos tinkle nebeliko akvariumų su gyva žuvimi, o pagamintoje produkcijoje – narvuose laikomų vištų kiaušinių, maisto priedų. Asortimentą papildė šviežios smulkiųjų gamintojų daržovės, prieskoniai, konditerija. 

    „Mūsų tikslas yra iki 2025 metų iš viso atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių. „Meistro kokybės“ gaminiams jau dabar renkamės tik „laimingų vištų“ kiaušinius, ieškome ir šį reikalavimą atitinkančių sudėtinių produktų. Taigi gamyboje pakeisti ne tik tiesiogiai naudojami kiaušiniai, bet ir žaliavos, kurių sudėtyje yra kiaušinių, pavyzdžiui, majonezas, – akcentuoja J. Banelytė. – Kaskart peržiūrime ir tobuliname gaminių receptūras, ingredientus, todėl šiandien prekybos tinkle pagaminti gaminiai maistine verte ir kokybe nenusileidžia maitinimo vietų patiekalams. Pavyzdžiui, ne veltui visų laikų perkamiausi gaminiai – Kuršėnų vyniotinis su varške ir maskarponės sūrio tortas – iki šiol yra mūsų pirkėjų mėgstamiausi desertai.“ 

    Tvarumo sprendimai kasdieniuose pasirinkimuose 

    Didžioji dalis „Meistro kokybės“ gaminių pakuočių jau atnaujinta – buvo atsižvelgta ne tik į jų patrauklumą akiai, bet ir draugiškumą gamtai, pirmiausia vertinta galimybė perdirbti sudėtines medžiagas. 

    „Mūsų prioritetas – pakuotės jau iš perdirbtų medžiagų, kurios nepažeidžia maisto kokybės standartų. Naudojame lengvas, mažesnio tūrio pakuotes, išlaikančias gaminio šviežumą ir kokybę. Kurdami naują pakuotės dizainą akcentavome, jog pakuotės turi būti patogios, pritaikytos skubantiems, laiką taupantiems vartotojams. Manau, kad mums pavyko pasiekti išsikeltus tikslus“, – teigia Liusana Krivonė, „Maximos“ Prekybos ir maisto gamybos departamento direktorė.

    Liusana Krivonė, „Maximos“ Prekybos ir maisto gamybos departamento direktorė.
    Liusana Krivonė, „Maximos“ Prekybos ir maisto gamybos departamento direktorė.

    Anot jos, konditerijos gaminiams skirtos plastikinės pakuotės buvo pakeistos į popierines su plastikiniu langeliu, popieriniai maišeliai su plastiko langeliu – į visiškai popierinius, o likusios plastikinės pakuotės pakeistos į lengviau perdirbamas. Be taikomų kokybės standartų pakuotėms, gaminių šviežumą ir kokybę, pasak „Maximos“ atstovės, leidžia užtikrinti ir centralizuoti, didžiosiose („XXX“ pažymėtose) „Maximose“ išsidėstę „Meistro kokybės“ produkcijos gamybos cechai, iš kurių produkcija keliauja į parduotuvių lentynas. 

    Bendradarbiauja su „Maisto banku“ 

    Pakuojant „Meistro kokybės“ gaminius, stengiamasi kuo optimaliau parinkti produkcijos kiekius – taip siekiama mažinti maisto švaistymą. Neparduotus maisto gaminius, tęsia L. Krivonė, prekybos tinklas skiria „Maisto bankui“, o kas nebetinka šiam – atiduoda perdirbimui. 

    „Su „Maisto banku“ bendradarbiaujame jau daugiau nei 20 metų. Kiekvieną mėnesį fondui prekybos tinklas skiria įvairių maisto produktų – duonos gaminių, bakalėjos ir kitų būtinųjų prekių. Šiais metais, atnaujinus bendradarbiavimo sutartį, praplėtėme labdarai skiriamų prekių kategorijas bei išplėtėme socialinėje iniciatyvoje dalyvaujančių prekybos tinklo parduotuvių sąrašą – po įvykdytų pokyčių atiduodamų produktų vertė išaugo tris kartus. Džiaugiamės, kad ši ilgalaikė partnerystė tarnauja ne tik „Maisto bankui“ ir mums, bet ir prisideda prie jautrių problemų visuomenėje sprendimo“, – sako ji. 

    Praplėtus prekybos tinklo labdarai skiriamų maisto produktų kategorijas, „Maisto bankas“ būtiniausiais, vartojimui tinkamais produktais galės aprūpinti dar daugiau globojamų žmonių, produktai organizaciją nuo šiol pasieks ir dažniau – ne kelis kartus per savaitę, o kasdien. 

    „Būdami maisto sektoriaus dalimi negalime nematyti ir nevertinti maisto švaistymo ir skurdo problemų. Tikiu, kad tai turėtų tapti kiekvieno šios rinkos dalyvio strategine atsakomybe. Savo ruožtu ją įgyvendiname tiek megzdami ilgalaikę partnerystę su labdaros fondu, tiek optimizuodami vidinius prekybos tinklo gamybos ir tiekimo procesus“, – pažymi „Maximos“ Prekybos ir maisto gamybos departamento direktorė. 

    Apie prekybos tinklą „Maxima“ 

    Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto tinklo parduotuvių, kuriose dirba apie 12 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

    Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

    Rašyti komentarą 0
    Prekės kelionė iki lentynos prekybos tinkle „Maxima“: kokybės valdymas kiekviename žingsnyje Verslo tribūna

    Nuo darbo su dar tik būsimais tiekėjais iki darbuotojo, aptarnaujančio pirkėjus kasoje – „Maxima“ deda...

    Tvarus verslas
    2023.09.28
    Pakuočių konteinerių realybė: kodėl perdirbimą pasiekia mažiau nei pusė rūšiuojamų pakuotės atliekų Verslo tribūna

    Ieškant geriausio sprendimo prekės ar produkto pakuotei, būtina iš karto galvoti ne tik apie jos kelią nuo...

    Tvarus verslas
    2023.09.27
    Kalbos apie „neatsiperkančias“ saulės elektrines – gerokai perdėtos Verslo tribūna 6

    Elektros kainoms rinkoje praėjusiais metais pramušus lubas, susidomėjimas nuosava gamyba, o ypač – saulės...

    Tvarus verslas
    2023.09.20
    Investicijos į gaminių meistriškumą atsiperka dvigubai išaugusia paklausa Verslo tribūna

    Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ pagaminta produkcija kokybe, skoniu ir maistine verte nenusileidžia...

    Tvarus verslas
    2023.09.07
    Fiksuotos elektros kainos kontraktai: kodėl jų sąlygos nekeičiamos ir kaip elgtis verslui? Verslo tribūna

    Vis dar dažnai pasigirsta svarstymų, kad elektros energijos biržoje „Nord Pool“ kainoms krentant, turėtų...

    Tvarus verslas
    2023.09.06
    Ko (ne)laukti gamintojams bei importuotojams dėl pakuočių reguliavimo Verslo tribūna

    Pastaruoju metu akis vis dažniau užkliūva už „eko“, „bio“ ar „tvarios“ pakuotės, nes ir vartotojams vis...

    Tvarus verslas
    2023.08.24
    Izraelio kraftinio alaus renesanse – savo nišą atradęs lietuviškas alus Verslo tribūna 1

    Izraelis – kontrastų ir didingos istorijos šalis. Šalyje, turinčioje 9 mln. gyventojų, alaus gurmanai...

    Tvarus verslas
    2023.08.18
    Raktas į žaliąją statybų transformaciją – inžinerinė mediena Verslo tribūna

    Žaliasis kursas brėžia vienareikšmišką kryptį ne tik energetikos ar transporto, bet ir statybos sektoriui, o...

    Tvarus verslas
    2023.08.11
    „Maxima LT“ savo darbuotojų vaikų ugdymui skyrė daugiau nei 350 000 eurų Verslo tribūna

    Stipendijos gerai besimokantiems vaikams, stovyklos, dovanos didžiųjų švenčių proga ir vienkartinė išmoka...

    Tvarus verslas
    2023.07.13
    ES per metus susidaro beveik 59 mln. t maisto atliekų, nori tai pakeisti

    Europos Sąjunga (ES) liepos 5 d. pateikė planą, kuriuo siekiama 27 valstybėms narėms nustatyti privalomus...

    Pramonė
    2023.07.06
    Ateitis be tvarumo neįsivaizduojama: auga ne tik įpareigojimai, bet ir spaudimas iš trečiųjų šalių Verslo tribūna

    Tvarumas pamažu įgauna labai konkretų pavidalą ir iš daugybės savaip teisingų interpretacijų virsta realiais...

    Tvarus verslas
    2023.06.26
    Naujiena rinkoje: užstatas už priduotą tarą gali keliauti tiesiai į „Ačiū“ kortelę Verslo tribūna 2

    Didžiausio šalyje prekybos tinklo „Maxima“ mobiliojoje programėlėje atsirado nauja galimybė: už šios...

    Tvarus verslas
    2023.06.01
    Tvari pakuotė: tarp ateities idėjų ir šiandienos iššūkių Verslo tribūna

    Nuo skaudžios realybės atliekų rūšiavimo konteineriuose iki inovatyviausių tvarios pakuotės pranašysčių ir...

    Tvarus verslas
    2023.05.31
    Darbuotojų įvairovė – kokią naudą tai neša įmonėms? Verslo tribūna

    Integracinė kultūra organizacijoje, kai skirtingos patirtys bei idėjos, kaip ir individualūs darbuotojų...

    Tvarus verslas
    2023.05.19
    Elektromobilių įkrovimo stotelių nuoma: ne tik mažiau investicijų, bet ir galimybė uždirbti Verslo tribūna

    Mažai kas abejoja, kad elektromobiliai yra ateities transportas, tačiau įsirengti elektromobilių įkrovimo...

    Tvarus verslas
    2023.05.18
    Guminių batų gamintojai: tvarumo paieškos nuo žaliavų iki pakuotės Verslo tribūna

    Guminių batų klientai jau užtikrintai peržengė sodo ar darbo aprangos ribas. Nenustebsime tokią avalynę...

    Tvarus verslas
    2023.05.11
    Gaiviųjų gėrimų pramonės apžvalga: metų baltos varnos, pakuočių iššūkiai, naujų mokesčių grėsmė Premium

    Didžiosios gėrimų gamybos įmonės atidžiai seka ES direktyvose numatytus reikalavimus ir, nors jie dar...

    Prekyba
    2023.05.11
    Žinia labai mažoms ir mažoms įmonėms bei ūkininkams: 3 priežastys, kodėl verta pasinaudoti parama saulės elektrinėms Verslo tribūna

    Smulkusis verslas netrukus sulauks kvietimo teikti paraiškas saulės elektrinėms įrengti. Įmonėms,...

    Tvarus verslas
    2023.05.09
    „Achemos“ planuose – šimtamilijoninės investicijos į žaliojo vandenilio gamybą Premium 1

    Jonavos azoto trąšų gamykla „Achema“ planuoja pastatyti iki 213 MW galios elektrolizės įrenginius, kurie,...

    Pramonė
    2023.04.18
    „Enefit“ vadovas: iki 2050 m. elektros poreikis išaugs daugiau nei 5 kartus Verslo tribūna

    Švedijos tyrimų bendrovė „SB Insight“ pristatė didžiausią Europoje nepriklausomą prekių ženklų tvarumo tyrimą...

    Tvarus verslas
    2023.04.06

    Verslo žinių pasiūlymai