Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2023-09-25 08:45

Pasiūlę britams juodos duonos, tempo nemažina ir po 19-os metų

Rolandas ir Nadia Genčai. Bendrovės nuotr.
Rolandas ir Nadia Genčai. Bendrovės nuotr.
Į Jungtinę Karalystę (JK) dar prieš Lietuvai įstojant į Europos Sąjungą išvykę lietuviai per kone dvidešimtmetį išaugino svetur jau įsitvirtinusių verslų. Kai kurie pirmiausia pasiūlė to, ko trūksta patiems atvykusiems, pavyzdžiui, juodos duonos. Šios skoniu ilgainiui įtikino ir britus ir jie pamėgo „Ajerų“ duoną. 2005-aisiais Rytų Londone veiklą pradėjusi kepykla įkūrė du prekių ženklus ir planuoja spartesnę plėtrą.

Rolandas Genčas iš Klaipėdos į JK atvyko 2000-aisiais ir lėktuve į Vilnių sutiko būsimą žmoną Nadią Genčas, kuri į Londoną studijuoti interjero architektūros iš Baltarusijos buvo atvykusi metais anksčiau. Po kelerių metų šeima įkūrė kepyklą „Amber Bakery“.

„Galvojome apie skirtingas verslo idėjas ir pamanėme, o kodėl ne šviežia duona? Juodos ruginės duonos nebuvo, lietuvių parduotuvės atsiveždavo, bet ji atvykdavo šaldyta, niekur nebuvo šviežiai keptos, – prisimena N. Genčas. – Negaliu pasakyti, tad tai – šeimos verslo istorija, kur karta iš kartos kepė duoną. Ne, tai buvo tiesiog verslo idėja, kurią įgyvendinti nusiteikėme labai rimtai ir tam ruošėmės. Numatėme, kokių iššūkių gali kilti, pasikvietėme gerą specialistą iš Lietuvos padėti įkurti gamyklą – suplanuoti įrangą, procesus.“

52795
130817
52791