Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

14
  • 2023-08-01T16:18:55+03:00

    Na aplinkybės tikrai nebuvo palankios. Gaila.

  • 2023-08-01T16:51:19+03:00

    O tai nėra daugelio startupų pasiteisinimas?

  • 2023-08-01T18:34:26+03:00

    2mn i kreveciu ferma? Gal reikejo startuoti mazdsniais zingsniais ir butu stabiliau?

    • 2023-08-02T07:54:06+03:00

      Yra daug fiksuotų investicijų ir išlaidų, tad dydis svarbu. Tiesiog kaina per maža krevečių, kad auginti realiai apsimokėtų. Pačios krevetės irgi gan lepios, tai ne vištos.

  • 2023-08-01T18:47:05+03:00

    Įdomus projektas gaila, kad nesuvaldė.

    • 2023-08-01T22:41:19+03:00

      O ka cia valdyt reikejo? 3000 eur /men apyvarta?

    • 2023-08-01T22:59:55+03:00

      Tai gal ne apvyrata (beje ar pagrisi tokius skaicius, is kur traukti) valdyt, o pvz klientu paiešką, pardavimus (kad padaryt daugiau)

    • 2023-08-02T10:07:32+03:00

      Būtent. Investavo krūva pinigų bet nepadarė pardavimų. Klausimas kodėl? Ar taip ir nepavyko pagaminti produkcijos, ar nesugebėjo parduoti, ar savikaina per aukšta, ar dar kažkas? (Greičiausiai, kad viskas kartu) Tai ir vadinu nesuvaldymu. Bet gali būti ir kitas terminas.

    • 2023-08-02T10:47:26+03:00

      Kiek buvau matęs, kainos buvo labai aukštos. Kas nenuostabu, nes savikaina, kai mūsų klimate reikia stipriai ir nuolat šildyti brangia elektra, turėjo būti didžiulė.

  • 2023-08-02T08:22:17+03:00

    man rodos tinginiai ir tiek, viską turėjo, o tiesiog trūko daugiau noro padaryti.

    • 2023-08-02T09:54:36+03:00

      Na taip, tinginiai, todėl realiai P.Korėja (gal Singapūras, nepamenu tiksliai kuri) išaugina daugiau nei pusę pasaulio krevečių užaugintų uždaruose ūkiuose. Sudėtinga verslo sritis, ir tiek. Mūsų sąlygos irgi nėra palankios, tiek klimatinės, tiek geografinės. Nesame ir dideli jūros gėrybių vartotojai.

    • 2023-08-02T12:48:02+03:00

      Nežinau, gal ir tiesa, nes nesu aš ten koks krevečių biznio ekspertas. Nežinau kodėl mūsų klimatinės sąlygos netinka, bet nežinau ir kodėl geografija mūsų netinkama. Kiek suprantu, produktas nėra toks pigus ir nemanau, kad čia tokie blogi metai buvo. O ir vartotojų manau regione yra, bet visos aplinkybės nežinomis.

    • 2023-08-02T14:54:49+03:00

      Ekspertu būt nereikia, kad susirasti, kokią temperatūrą palaikyti krevetėms reikia, ir kad reikia sūraus vandens. Atitinkamai, didelės šildymo išlaidos, vandenį turi filtruoti ir negali imti iš vandenyno/jūros (užteršta + per mažas druskingumas), tad dar didelės energijos sąnaudos ir filtracijai. Vartotojų yra? :D Pasižiūrėk Eurostat'e jūros gėrybių produktų suvartojimą pagal šalis per gyventoją. Jie tik kaip premium segmente kainą galėjo siūlyti, tai vartotojų potencialių dar sumažėja.

    • 2023-08-03T08:46:33+03:00

      Sumažink krevečių kainą (t.y. ir savikainą) ir pamatysi kas geriau parsiduoda mėsą ar jūros gerybės. Būtų pas mus pigesnė aviena ar jautiena tai nevalgytų kiaulienos. Tuos vartotojų įpročius galima keisti, bet reikia ir marketingo ir pan. Ar aš mačiau prekystalyje užaugintų lietuviškų krevečių- atsakymnas ne, todėl ir sakau, kad tiesiog tinginiai ir tiek.

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791