Nauji (ne)alkoholiniai aludarių receptai

Publikuota: 2020-02-12
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Ar 2020-ieji bus nealkoholinio alaus metai? Kuriasi nauji, vien nealkoholinio alaus prekės ženklai, įprasto alaus pardvimai traukiasi kelintus metus iš eilės, o Vokietijoje nealkoholinio alaus prekių ženklai sudaro 10% rinkos.

„Entrepreneur“ pateikiamais „Nielsen“ duomenimis, vietinio JAV alaus pardavimai nuo 2018 m. iki 2019 m. spalio susitraukė 4,6%, o pasaulinio nealkoholinio alaus rinka, prognozuojama, iki 2023 m. pasieks 5,91 mlrd. USD.

Alaus pardavimai toliau traukiasi ir Lietuvoje, tik mažesniais tempais. VŽ rašė, kad per pirmus aštuonis 2019 m. mėnesius alaus rinka smuktelėjo 0,9%, suskaičiavo irgi „Nielsen“, kai 2018 m. ji krito 9,5%, 2017 m., – 14,5%.

Aludariai plečia asortimentą kitais gėrimais – auga nealkoholinio alaus pardavimai.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Gamintojai kuria ne tik nealkoholinį alų. Pasirinkimų pagal vartotojų norus ir pageidavimus gali būti įvairių. Pavyzdžiui – nealkoholinis, tam tikrą alaus rūšį atitinkantis, nekaloringas, becukris alus.

„Surreal Brewing Company“, laimėjusios 2019 m. Pasaulio alaus apdovanojimuose kelis aukso medalius, gaminama Raudonoji IPA yra be cukraus ir turi 33 kalorijas, 40% pirkėjų yra moterys.

Prieš kelerius metus tradiciniai alaus gamintojai ėmėsi bandyti virti nealkoholinį alų, dabar eksperimentuoja su naujomis nealkoholinių alaus gėrimų rūšimis, skoniais ir savybėmis.

Augantis nealkoholinių gėrimų pardavimai atspindi bendrą tendenciją rinktis alkoholio alternatyvas ir jos – nebūtinai alus be promilių.

Iš tarptautinių sektoriaus parodų matyti, jog kitąmet Europoje dominuos įvairūs gėrimai, kaip atsakas į besitraukiantį alkoholio vartojimą, pavyzdžiui, „nitro“ šaltoji kava, pateikiama krištoliniuose induose, taurėse. Tai VŽ yra sakiusios Jurgita Viltrakienė ir Ieva Vaičiūnaitė, maitinimo verslo konsultantės, dirbančios su prekės ženklu „Kitchen rules“.

embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/329?placement=

Visgi aludariai, kurie nepereina prie paieškų nealkoholinių gėrimų segmente, ieško naujų produktų. Apie tai pasakoja Audrius Gesevičius, Pasvalio „Alstekos“ įkūrėjas.

„Braggot“ stiliaus alų, pradėsime nuo 5 rūšių. Šis alus yra specifinis, brangesnis, brandesnis, priskiriamas prabangiems. Jam pagaminti reikia daug rankų darbo, brangioji sudedamoji dalis yra natūralus medus. Nežinau, pamatysime, ar tai – teisinga kryptis, bet norisi ko nors naujo,“ – sako A. Gesevičius.

Plačiau apie mažųjų aludarių, UAB „Alsteka“ sprendimus, skaitykite VŽ Premium.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Tema „Gazelė“
Norite pasiūlyti temą, turite pastabų, pasiūlymų ar klausimų? Parašykite „Verslo žinių“ redaktoriams.

Jei norite suteikti konfidencialios informacijos, rašykite vyr. redaktoriui rolandas.barysas@verslozinios.lt

Verslas ir vadovavimas Italijoje, JAV ir kitur – ką derėtų importuoti į Lietuvą? Premium

Verslo organizavimas ir vadovavimo principai dažnai yra nulemti aplinkos, kurioje organizacija veikia. Pirštu...

Vadyba
16:59
„Invega“ pristato naujas garantijų priemones: 700 mln. Eur leis skolinti aktyviau

Naujos valstybės teikiamų garantijų priemonės, pasak „Invegos“, skatins finansuotojus aktyviau skolinti...

Gazelė
15:19
Kaip sugalvoti idėją verslui: dažniausiai ji tūno pašonėje Premium

Verslas mėgsta tikslius apskaičiavimus, tačiau pradedantieji, nors ir dėliojasi būsimos veiklos planą, nėra...

Gazelė
10:59
Daugiausia darbo ginčų kilo transporto ir statybos sektoriuose

Pirmąjį šių metų pusmetį Darbo ginčų komisijos gavo beveik 3.000 prašymų išnagrinėti darbo ginčus tarp...

Gazelė
2022.08.14
Dėstytojų patarimai yra gerai, bet verslo realybė – visai kitokia Premium

Vien idėjos verslui sukurti neužtenka – reikia ir plano. Kai kurie jį susidėlioja dar studijų laikais,...

Gazelė
2022.08.14
Nauji ūkio subjektai: kokių veiklų renkamasi mažiau

Šių metų antrąjį ketvirtį įregistruoti 3.659 nauji ūkio subjektai, kai tuo pačiu laikotarpiu 2021-aisiais –...

Gazelė
2022.08.13
Kai prekės ženklas ant prekystalio, bet jau aišku, kas atsiras vietoje jo Premium

Kai įkuri populiarų, gerai apgalvotos koncepcijos, gražų ir dar skanų restoraną, bet paskaičiuoji, kad jo...

Gazelė
2022.08.13
M. Mozūras apie IT specialistų stresą: programuotojo darbas gali būti vienišas Premium

„EqualEngineers“ tyrimas atskleidė, kad informacinių technologijų (IT) srities darbuotojai, kurie dažniau...

Vadyba
2022.08.12
Kaip nepaklysti buhalterijos džiunglėse, kad paskui nereikėtų sumokėti savo turtu Premium

Pradedantieji verslą, ypač tie, kurie nėra sukaupę jam daug pinigų, dažniausiai renkasi dirbti pagal...

Gazelė
2022.08.12
Milžino dominavimas biotechnologijose: leidžia kvėpuoti mažesnėms įmonėms ar jas smaugia? Premium

Didžiosios Lietuvos biotechnologijų įmonės pernai ir vėl didino apsukas, vienvaldžiu lyderiu išliko „Thermo...

Inovacijos
2022.08.11
Verslas lašinius keičia raumenimis 3

Dar nesibaigia vasara, bet dažnas gyventojas jau suka galvą, kaip reikės išgyventi žiemą. O ši žada būti ypač...

Nuomonės
2022.08.11
Kada nebankrutuoti restoranui: istorijos pamokos, pavojingiausias amžius ir Palangos fenomenas Premium

Šiemet restoranų bankrotų užfiksuota daugiau negu per visus 2021 m., tačiau šie skaičiai – ne blogiausi per...

Gazelė
2022.08.11
Kaip „Mobile.de“ nenusipirkti katės maiše ir pašokdinti pajamas nuo 3 iki 13 mln. Eur Premium

Naudoti automobiliai, bet patikimi – tokią automobilių pagal užsakymą paslaugą siūlanti UAB „Kokybiški auto“...

Gazelė
2022.08.10
Moteriški ir vyriški kolektyvai: lyčių įvairovė – būtina, bet komandos stiprybė – iš asmenybių įvairovės Premium

Kolektyvai, kuriuose dominuoja viena iš lyčių, pasak VŽ kalbintų vadovų ir psichologės, vis dar gali...

Vadyba
2022.08.09
Sprendimas pradėti veiklą JAV pasiteisino: lietuvės sukurtą startuolį jau įsigijo investuotojai Premium

UAB „Neorus“, veikiančią 6 metus, už neatskleidžiamą sumą įsigijo kita lietuviška UAB „Orbio World“. Abi jas...

Gazelė
2022.08.09
Kaip sudaryti saugią verslo sutartį, kai į akis žvelgia recesija Premium

Gausėjant ūkio nuosmukio ženklų, verslas turi ruoštis gyvenimui kur kas rizikingesnėmis sąlygomis. Sutartyse...

Finansai
2022.08.08
Kaip skolinasi verslas: atidumas, kitoks sėkmės vertinimas ir rudeninė pagalvė Premium

Verslas atidžiau planuoja investicijas ir atsisako tų projektų, dėl kurių sėkmės suabejoja. Mažėja...

Gazelė
2022.08.08
Nepateikusiems duomenų JANGIS – ne viskas taip baisu, be bankų paslaugų jie kol kas nelieka Premium 1

Apie 110.000 juridinių asmenų – du trečdaliai turėjusių tai padaryti – dar nėra pateikę duomenų apie savo...

Finansai
2022.08.08
Kaip išlaikyti balansą tarp stipraus augimo ir rizikos

Nors verslo plėtra yra kiekvieno įkūrėjo tikslas, tačiau kartais ji gali būti pražūtinga, nes nevaldomas...

Gazelė
2022.08.07
Nereikalingi rūbai pametėjo verslo idėją

Tekstilės atliekos yra vienos taršiausių. Tačiau mada gali būti – tuo neabejoja „Copie“ prekės ženklo kūrėja,...

Gazelė
2022.08.06

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku