Išgyvenę baltymų krizę, koncentrato gamintojai ieško funkcionalumo ir ryšio su ūkininkais

Didesnio produktų funkcionalumo, kaip atsako į besikartojančius iššūkius, ieško Biržuose veikianti UAB „Nordic Proteins“, gaminanti pieno baltymų koncentratą, naudojamą maisto pramonėje.
„Kuo baltymų koncentratas skiriasi nuo pieno miltelių – panašiai kaip parduotuvėje geriamasis pienas ir sūris – sudėtingesnė gamyba. Pieno miltelių gamyba yra paprasta, o koncentratui išgauti reikia daug aukštesnio lygio. Kitokia įranga, ne taip paprasta išmokti ir užtikrinti stabilumą. Bet koncentravimas jau nebėra toks išskirtinis, tad bandome kurti pridėtinė vertę – didesnį funkcionalumą, – pasakoja Audrius Jukna, „Nordic Proteins“ direktorius ir bendraturtis. – Nebegalime sakyti, kad dabar esame išskirtiniai, nes visoje Europoje pristatyta panašių įrenginių. Kai pradėjome 2006 m., Europoje buvo vienas ar 2 baltymų koncentratų gamintojai.“
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai