Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-02-10 06:45

Išgyvenę baltymų krizę, koncentrato gamintojai ieško funkcionalumo ir ryšio su ūkininkais

Audrius Jukna, Biržų UAB „Nordic Proteins“ direktorius. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Audrius Jukna, Biržų UAB „Nordic Proteins“ direktorius. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Aukštos pridėtinės vertės produktų gamyba, net kuriant retą rinkoje gaminį, neapsaugo nuo besirandančių konkurentų. Naujų sprendimų ieškoti verčia ir lokalios, bet siauram sektoriui žalingos krizės.

Didesnio produktų funkcionalumo, kaip atsako į besikartojančius iššūkius, ieško Biržuose veikianti UAB „Nordic Proteins“, gaminanti pieno baltymų koncentratą, naudojamą maisto pramonėje.

„Kuo baltymų koncentratas skiriasi nuo pieno miltelių – panašiai kaip parduotuvėje geriamasis pienas ir sūris – sudėtingesnė gamyba. Pieno miltelių gamyba yra paprasta, o koncentratui išgauti reikia daug aukštesnio lygio. Kitokia įranga, ne taip paprasta išmokti ir užtikrinti stabilumą. Bet koncentravimas jau nebėra toks išskirtinis, tad bandome kurti pridėtinė vertę – didesnį funkcionalumą, – pasakoja Audrius Jukna, „Nordic Proteins“ direktorius ir bendraturtis. – Nebegalime sakyti, kad dabar esame išskirtiniai, nes visoje Europoje pristatyta panašių įrenginių. Kai pradėjome 2006 m., Europoje buvo vienas ar 2 baltymų koncentratų gamintojai.“

52795
130817
52791