Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-02-03 06:45

Ėmė kepti duonos kubiliukus restoranams, pardavimai šovė aukštyn

Vita Stankevičienė, Pasvalio r. UAB „Saimeta“ direktorė. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vita Stankevičienė, Pasvalio r. UAB „Saimeta“ direktorė. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kai rinka persotinta, o duonos kasdieninės valgytojų vis mažėja, smulkieji turi imtis netradicinių gaminių, kad atkreiptų dėmesį. Arba atsigręžti į senovinius receptus, nes rankų darbo produkcija išgyvena renesansą.

Didžiausius duonos rinkos gabalus yra atsiriekusios UAB „Vilniaus duona“, „Fazer Lietuva“ ir „Bižų duona“. Po jų į eilę rikiuojasi kelios dešimtys kepyklų, kurių apyvarta siekia keletą milijonų eurų. O tada eina duonos ir konditerijos bendrovių būrys, kurios yra nedidelės, pardavimai nesiekia nė milijono eurų, tačiau jose dirba ne viena dešimtis žmonių.

UAB „Saimeta“, įkurta Daujėnų miestelyje (Pasvalio r.), – viena jų. Įmonės apyvarta stabili – nors pernykščiai galutiniai rezultatai dar nesuskaičiuoti, Vita Stankevičienė, įmonės įkūrėja ir direktorė, planuoja, kad ji bus panaši kaip ir 2018 m. – apie 625.000 Eur.

52795
130817
52791