G. Vilpišauskas. Cukinijų invazija

Ir tai nenuostabu. Cukinijos auga sparčiai, prižiūrėti jas nesunku, ir pats jų augintojas, neapdairiai pavasarį pasodinęs penkis daigus vietoj vieno, greitai nebežino, ką su jomis daryti.
Tradicinis jų vartojimo būdas žinomas visiems – pavoliok miltuose ir kiaušinio plakinyje kaip karbonadą ir iškepk keptuvėje. Pirmą dieną tai nepaprastai skanu. Antrą irgi visai dar nieko. Trečią jau gal ir norėtųsi kokio nors kito garnyro prie mėsos. O cukinijos vis auga, naujos ir naujos, ir net nesiruošia apsiraminti. Šaldytuve jų vis daugėja, net jeigu pats jų neaugini ir net nesiruošei. Ką iš jų daryti, kaip jas suvartoti? Apie tai šiandien ir pakalbėsime.
Be abejonės, jau mėginote panaršyti internete ir pastebėjote, kad nors cukinijų receptų ten nemažai, visi gana panašūs vieni į kitus. O štai cukinijų tiesioginių giminaičių, moliūgų, receptų – devynios galybės pačių įvairiausių. Nepamirškime, kad cukinijos ir moliūgai yra tas pats augalas, lotyniškai vadinamas cucurbita pepo, tik skirtingos jo atmainos. Kaip ir šunys: visi jie kilę iš vilkų, bet tarp jų yra ir mopsiukų, ir rotveilerių.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai