2020-05-22 08:45

EK pristatytai strategijai „Nuo lauko iki stalo“ – agroverslo kritika

Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Europos Komisija (EK) šią savaitę pristatė žaliojo kurso dalį, skirtą maisto pramonei ir žemės ūkiui, – strategiją „Nuo lauko iki stalo“. Ja siekiama skatinti ekologinį ūkininkavimą ir tvarią maisto tiekimo grandinę, nors pasiūlyti sprendimo būdai efektyvūs atrodo ne visiems.

„Ataka prieš Europos žemės ūkį“, – taip pristatytą strategiją apibūdino Europos ūkininkus vienijanti asociacija „Copa-Cogeca“, prašiusi pokyčius atidėti iki tol, kol bus susitvarkyta su koronaviruso pandemija. Agroverslo atstovų teigimu, siekiant plane numatytų tikslų, produkcijos kaina kils, o derlius gali mažėti.

Ambicingi tikslai

Gegužės 20 d. EK pristatyta strategija „Nuo lauko iki stalo“ ir biologinės įvairovės skatinimo priemonių paketu siekiama kovoti su klimato kaita, išsaugoti biologinę įvairovę, plėtoti ekologinį ūkininkavimą ir skatinti tvarią maisto grandinę.

52795
130817
52791