Dainius Dundulis: pas mus gyvenimas tikrai vyksta intensyviai

Reklama publikuota: 2020-10-27
Dainius Dundulis, „Rivonos“ generalinis direktorius ir „Norfos“ įmonių grupės pagrindinis akcininkas
svg svg
Dainius Dundulis, „Rivonos“ generalinis direktorius ir „Norfos“ įmonių grupės pagrindinis akcininkas

Šią vasarą „Norfos“ prekybos tinkle rūkytų dešrų paklausa perkopė bendrovės gamybinius pajėgumus. Neseniai pabaigtos statyti dvi naujos rūkyklos turėtų atstatyti šį balansą. Daug pokyčių vyksta ir kitose srityse, jie pagerins ne tik procesų efektyvumą, bet ir produktų kokybę.

„Norfos“ šviežia mėsa jau senokai yra itin vertinama pirkėjų dėl savo kokybės ir šviežumo. Pagrindinis „Norfos“ tiekėjas – „Rivonos“ mėsos perdirbimo padalinys, jame produkcija apdorojama ir iškart išvežama, todėl parduotuvėse atsiduria vos per keletą valandų. Bendrovė turi ir nuosavą skerdyklą, kurią netrukus pakeis moderni, gerokai didesnio pajėgumo.

Vasarą savo galimybių ribą peržengė ir rūkytų gaminių gamyba. „Paklausa viršijo mūsų galimybes – nebepajėgėme pagaminti tiek, kiek būtume galėję  parduoti „Norfos“ tinkle“, – teigia Dainius Dundulis, „Rivonos“ generalinis direktorius ir „Norfos“ įmonių grupės pagrindinis akcininkas.

Neseniai baigta statyti antroji iš dviejų naujų rūkyklų, iš viso jų bendrovė dabar turi dešimt. Skaičiuojama, kad tokio kiekio pakaks užtikrinti viso tinklo pirkėjų poreikius.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

D. Dundulio teigimu, šiuo metu bendrovė su daugiau nei 400 t mėsos gaminių per mėnesį rikiuojasi didžiausių šalies mėsos apdirbėjų trejetuke.

Nauji ir dar tik rengiami projektai

Bendrovės pieno padalinyje Alytuje neseniai įdiegtas varškės šaldymo įrenginys. Jis sumažins žmogaus įsikišimą į procesą: pagaminta produkcija pateks tiesiai į šaldymo įrangą, iš ten keliaus į pakavimo mašiną. Dėl tokio nepertrūkstamo proceso gerės ir gaminamos varškės skonis, jis taps švelnesnis, malonesnis.

Pirkėjai turėtų pajusti skirtumą ir įsigiję mėsos, apdirbtos naujoje skerdykloje. „Joje bus ne tik gerokai didesnio pajėgumo, bet ir visiškai kito lygio įranga, dėl kurios skerdienos apdirbimas panašės į natūralų, kaimišką“, – žada D. Dundulis. Dėl įrangos su austrų tiekėju jau sutarta, dabar teliko skerdyklą pastatyti.

Gamybos tobulinimo projektai įmonėje yra nenutrūkstamas procesas: pieninė laukia atvykstant antrojo produkcijos dėjimo roboto, kurio dėka butelių pilstymo linija bus pilnai automatizuota – nuo butelių pūtimo iki produktų sudėjimo ant paletės. Jogurtų ir grietinės pilstymo mašina, varškės sūrio šaldymo įranga, vakuumavimo įrenginys – tik keletas artimiausių planų.

Ambicingi ir logistikos planai. Pieninėje statomas naujas sandėlis, kurio rampos bus gerokai patogesnės vairuotojams. O centriniuose bendrovės sandėliuose, kur prieš keletą metų įdiegtas automatinis rūšiavimas („sorteris“) ketinama įdiegti automatinę padėklų saugyklą. Joje bus laikomos prekės, kurios neišrūšiuojamos išvežimui iškart, kai gaunamos iš tiekėjų (tą daro sorteris).

„Tai bus sistema, papildanti sorterį, tiksliau, sistema prekes pasauganti saugoti iki sorterio. Produkciją tereiks uždėti ant konvejerio, padėklo barkodas bus nuskaitytas ir jis vežamas į saugyklą, o gavus užsakymą, lygiai taip pat automatiškai atvežamas“, –  aiškina D. Dundulis. Automatizuotas darbas turėtų įvesti gerokai daugiau tvarkos į procesą.

Kol kas ši idėja vystoma, ieškoma, kas geriausiai galėtų ją išpildyti – neskubama, nes projektas išties nepigus. Automatinė padėklų saugykla bus pirmoji tokia Baltijos mažmenininkų gretose, beje, kaip ir sorteris.

Dėmesio taikiklyje – daržovės ir vaisiai

Didžiausias prioritetas šiuo metu, anot bendrovės vadovo, yra vaisių ir daržovių logistinės grandinės sustygavimas taip, kad ši produkcija parduotuvėse neatsiliktų nuo šviežumu garsėjančios „Norfos“ mėsos ir žuvies. D. Dundulio teigimu, bus siekiama, kad bet kuris vaisius ar daržovė nuo patekimo į bendrovės sandėlį pirkėjo krepšelyje atsidurtų ne ilgiau kaip per tris dienas.

„Kol kas dar turime problemų su vaisių ir daržovių asortimento valdymu, tačiau jau matau šviesą tunelio gale. Technologijos labai stipriai eina į priekį ir mums suteikia daugiau galimybių. Matau, kaip logistinę grandinę valdyti efektyviau. Jau dabar mūsų parduotuvėse tendencijos gerėja, tačiau reikia suprasti, kad pokyčiai niekada nebūna greiti prekybos tinkle, kuriame – 150 parduotuvių. Tikiuosi, kad po pusės metų teigiami rezultatai jau bus akivaizdūs”, – komentuoja D. Dundulis.

Jo teigimu, automatizacijos plėtra yra esminis gamybos iššūkis šiandien. Jos dėka stabilizuojasi gaminių kokybė, mažėja savikaina, o tai, savo ruožtu, pirkėjui leidžia pasiūlyti žymiai geresnę kainą parduotuvėje ir padidinti pardavimus – šie „Norfos“ prekybos tinkle stabiliai auga.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

„Norfa“: kuo didesnis gyventojų užimtumas, tuo mažiau lieka laiko gaminti namuose Verslo tribūna 1

Kulinarijos centrus ne tik didžiųjų miestų, bet ir regionuose veikiančiose parduotuvėse įdiegusi „Norfa“...

D. Dundulis: išmoktos praeitos krizės pamokos šiemet labai pravers Verslo tribūna

Sparčiai augant elektros ir dujų kainoms, „Norfos mažmena“ tikisi, kad per daugiau nei dešimtmetį padaryti...

„Norfos“ ir D. Praspaliausko tandemas: skirtingos auditorijos atveria galimybes kurti Verslo tribūna 1

Mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“ sprendimas bendradarbiauti su vienu sėkmingiausių Lietuvos virtuvės šefų...

D. Dundulis: per šias Kalėdas parduotuvių lentynos bus tiesiog kitokios Verslo tribūna 2

Šventinės antys, egzotiniai vaisiai, kulinarijos ar konditerijos gaminiai ir žaislai – įprastas Kalėdų...

„Norfa“ įtiko pirkėjams – fiksuojamas šviežių daržovių pardavimų šuolis Verslo tribūna

Pertvarkyta šviežių daržovių bei vaisių užsakymo sistema „Norfos“ parduotuvėse jau pradeda nešti rezultatus.

D. Dundulis: dirbti per nuotolį sudėtinga ne tik mažmenoje, bet ir viešajame sektoriuje Verslo tribūna 1

Pandemijai ir toliau demonstruojant savo galią, nuotolinis darbas daugeliui organizacijų tampa išeitimi, kaip...

Galimybių paso atbaidytiems pirkėjams – specialūs „Norfa“ pasiūlymai Verslo tribūna 8

Reikalavimas didesnėse nei 1.500 kv. m. ploto parduotuvėse pateikti galimybių pasą greitai atbaidė dalį...

Nešvaistyti išteklių: „Norfos“ sprendimai leidžia sunaudoti kelis kartus mažiau energijos Verslo tribūna 8

Nepaisant vis karštesnių vasarų ir net vykdomos plėtros, „Norfos“ prekybos tinklus valdanti „Norfos mažmena“...

„Norfa“ rekordinę vasarą fiksuoja ne tik apyvarta, bet ir prekių svoriu Verslo tribūna 1

Itin karšta vasara „Norfai“ šiemet atsispindėjo ne tik išaugusioje apyvartoje, bet ir itin padidėjusiuose...

D. Dundulis: mažesni tiekėjai į prekybos tinklus turi belstis drąsiai Verslo tribūna

Patekti į didžiuosius prekybos tinklus – ne vieno smulkaus verslininko svajonė, kuri kartais atrodo labai...

Nuo kasininkės iki regiono vadovės: karjeros patirtis „Norfoje“ Verslo tribūna

Mažmeninė prekyba atveria labai reikšmingas karjeros galimybes, o ir kasininko darbas, nors kartais...

„Norfa“ neriasi iš seno rūbo – projektuojamos naujos parduotuvės Verslo tribūna 5

Atnaujinant „Norfos“ parduotuvių tinklą, jau projektuojami ir visiškai nauji pastatai, kurie iškils šalia kai...

Darbuotojų atlyginimų rikiuotėje kovą išsiveržė „Norfa“ Verslo tribūna 2

Iš maisto ir kasdienių prekių prekybos įmonių, pati didžiausia atlyginimo mediana fiksuota bendrovėje „Norfos...

Skiepijimas įsivažiuoja: „Rivona“ padalinyje Kėdainiuose jau paskiepyta kone trečdalis darbuotojų Verslo tribūna

Prie skiepijimo nuo COVID-19 bangos vis aktyviau jungiasi ir verslas. Bendrovės „Rivona“ centriniame...

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku