Virtuvės šefas A. Kubilius: „Michelin“ žvaigždutė nei maisto, nei aptarnavimo nepagerina
Pirmąsyk su A. Kubiliumi kalbėjomės prieš gerus pusantrų metų, kai „1918“ kartu su Martyno Praškevičiaus vadovaujamu restoranu „Džiaugsmas“ pateko į prancūzų įsteigto kulinarinių apžvalgų kaupiklio „List Top 1000“ sąrašą. Per tą laiką „1918“ užkopė į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašo antrą vietą. „Falstaff“, daugiau nei 26 mln. auditoriją pasiekianti maisto, vyno ir kelionių platforma, paskelbė jį vienu iš trijų geriausių mūsų restoranų (sykiu su vilniškiu „Gaspar‘s“ ir Arūno Oželio „O“) ir, svarbiausia, jis gavo vieną iš keturių Lietuvos restoranams įteiktų „Michelin“ gido žvaigždžių.
Kai prieš tuos pusantrų metų klausiau A. Kubiliaus, ar „Michelin“ žvaigždės nėra pernelyg sureikšminamos ir kiek iš tikrųjų jos reikalingos restoranų sektoriui, jis sakė:
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai