2024-10-29 19:43

Virtuvės šefas A. Kubilius: „Michelin“ žvaigždutė nei maisto, nei aptarnavimo nepagerina

Andrius Kubilius, restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Andrius Kubilius, restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Žvaigždutė padeda pakviesti į restoraną svečių ir bent kol kas atrodo, kad ji veikia labai efektyviai. Bet, įėjus pro duris, tas apdovanojimas nei maisto, nei aptarnavimo nepagerina, tai nėra stebuklas, kuris padarytų ką nors kitaip, negu buvo prieš tai“, – sako Andrius Kubilius, Vilniuje, „Senatorių pasaže“, veikiančio restorano „1918“ virtuvės šefas.

Pirmąsyk su A. Kubiliumi kalbėjomės prieš gerus pusantrų metų, kai „1918“ kartu su Martyno Praškevičiaus vadovaujamu restoranu „Džiaugsmas“ pateko į prancūzų įsteigto kulinarinių apžvalgų kaupiklio „List Top 1000“ sąrašą. Per tą laiką „1918“ užkopė į 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašo antrą vietą. „Falstaff“, daugiau nei 26 mln. auditoriją pasiekianti maisto, vyno ir kelionių platforma, paskelbė jį vienu iš trijų geriausių mūsų restoranų (sykiu su vilniškiu „Gaspar‘s“ ir Arūno Oželio „O“) ir, svarbiausia, jis gavo vieną iš keturių Lietuvos restoranams įteiktų „Michelin“ gido žvaigždžių.

Kai prieš tuos pusantrų metų klausiau A. Kubiliaus, ar „Michelin“ žvaigždės nėra pernelyg sureikšminamos ir kiek iš tikrųjų jos reikalingos restoranų sektoriui, jis sakė:

52795
130817
52791