„Michelin“ žvaigžde įvertinto restorano šefas A. Kubilius: šitą žaidimą verta žaisti

„Tokia ir buvo strategija – lėtai ir užtikrintai judam į priekį, aš to niekada ir neslėpiau“, – sako Andrius Kubilius. Anot jo, įspūdingiausia jam buvo antroji diena po apdovanojimo – restoranas gavo 120 elektroninių laiškų su prašymu rezervuoti staliuką, gal 60 praleistų skambučių ir dar 20 žinučių.
Anot pašnekovo, „tas bumas tęsiasi – šiuo metu, spalio pabaigoje, rezervacijos jau persivertė į 2025 metus, gruodį esame praktiškai užpildę, lapkritis yra užpildytas ir jau pradedame pildyti sausį. Tokia yra šio apdovanojimo vertė“.
Paklaustas apie pokyčius restorane „po mišelino“, A. Kubilius sako, jog jo vadovaujamas „1918“ „absoliučiai lygiai nieko“ nekeitė ir neturėjo tokio plano:
„Nekėlėme netgi kainų, nes nemanau, kad apdovanojimas leidžia jas staiga užvaryti 20–30% į viršų. To žaidimo, kai keli kainas, linija labai plona, žmonės gali greitai pasakyti, jog tai nesąžininga. Aš noriu su restorano svečiais elgtis sąžiningai ir manau, kad sąžininga yra nekelti kainų, nes nematau tam priežasčių“.
„Mėgaujuosi šiuo etapu, jis mane veža. Man patinka tai, ką mes darome, patinka restoranas taip, kaip jis veikia. Ar jis gali būti kažkur kitur? Manau, kad gali. Ar aš atradau sėkmingą formulę? Manau, kad taip. Bet man atrodo, kad svarbiausia, ką man leido tas pusantrų metų tarpsnis, tai iš tikrųjų pajusti didelį malonumą gaminant restorane ir matyti svečius, išeinančius laimingus“, – kalba A. Kubilius.
„Verslo žinių“ podkaste virtuvės šefas pasakoja apie pokyčius, kuriuos „Michelin“ gido įvertinimas atnešė jo vadovaujamam restoranui, jam pačiam ir visam Lietuvos restoranų sektoriui, apie tai, kodėl nesąžininga kelti kainas ir galimybę kurti savo restoraną.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai