2024-04-29 08:45

Vertikaliems ūkiams susiduriant su sunkumais, „Leafood“ padvigubino savo pajėgumus

„Leafood“ vertikalus ūkis. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Leafood“ vertikalus ūkis. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Beveik metus Vilniuje veikiantis vertikalus ūkis „Leafood“ padvigubino savo užauginamos produkcijos kiekį. Valentinas Civinskas, bendrovės generalinis direktorius, VŽ pasakoja, kad, konkurentams Europoje bankrutuojant, „Leafood“ ir toliau planuoja augti bei po truputį pradeda žvalgytis teritorijos naujam ūkiui.

Pernai gegužę Savanorių prospekte atidarytas modernus ūkis šiandien gali pasigirti užauginantis 750–800 kg lapinių daržovių per parą. Tai yra dvigubai daugiau nei veiklos pradžioje, kai bendrovė pasiekdavo 300 kg.

„Startas buvo lėtesnis, nei planuota, nes net kelis mėnesius vėlavo elektros įvadas. Tad šis faktorius veiklos pradžioje mūsų pajėgumus ribojo apie 30%, kol įvadą gavome pernai spalį. Tad dabar vos pusė metų, kai jau veikiame pilnai“, – prisimindamas praėjusius metus sako V. Civinskas. 

52795
130817
52791