Kulinarija vilioja labiau nei politika
„Geras virėjas privalo tobulintis visą gyvenimą – šioje profesijoje yra labai daug subtilybių“, – sako Andrius Kubilius, restorano „Time“ vykdomasis virtuvės vadovas. Vladimiro Ivanovo nuotr.
CITATA Pomėgis gaminti maistą mano smegenyse užprogramuotas nuo gimimo.
Totoriška jautiena su ožkų sūriu
Vienai porcijai reikės:
70 g jautienos išpjovos ar nugarinės,
30 g ožkų sūrio,
10 g alyvuogių aliejaus,
kelių marinuoto raudonojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuoto baltojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuoto geltonojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuotos morkos griežinėlių,
kelių ridikėlio griežinėlių,
kelių cukinijos griežinėlių,
kelių kornišonų,
kelių duonos džiūvėsėlių,
pagal skonį druskos ir pipirų,
kelių jaunų burokėlių lapelių papuošti.
Žalią jautieną susmulkiname, sumaišome su aliejumi, druska ir pipirais. Ant jos sudedame susmulkintą ožkų sūrį. Paskui ant viršaus išdėliojome marinuotų ir šviežių daržovių griežinėlius, kornišonus, papuošiame duonos džiūvėsėliais ir jaunais burokėlių lapeliais. Andrius Kubilius (30 metų), buvusio šalies premjero Andriaus Kubiliaus jaunesnysis sūnus, mėgino sekti tėvo pėdomis – iš karto po vidurinės įstojo studijuoti politologijos. Supratęs, kad politika – ne jam, save atrado kulinarijoje. Šeštus metus įvairių restoranų virtuvėse dirbantis p. Andrius įsitikinęs, kad ji jo gyvenime atsirado neatsitiktinai, – pomėgį šeimininkauti virtuvėje jis veikiausiai paveldėjo iš mamos.
CITATA Pomėgis gaminti maistą mano smegenyse užprogramuotas nuo gimimo.
Totoriška jautiena su ožkų sūriu
Vienai porcijai reikės:
70 g jautienos išpjovos ar nugarinės,
30 g ožkų sūrio,
10 g alyvuogių aliejaus,
kelių marinuoto raudonojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuoto baltojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuoto geltonojo burokėlio griežinėlių,
kelių marinuotos morkos griežinėlių,
kelių ridikėlio griežinėlių,
kelių cukinijos griežinėlių,
kelių kornišonų,
kelių duonos džiūvėsėlių,
pagal skonį druskos ir pipirų,
kelių jaunų burokėlių lapelių papuošti.
Žalią jautieną susmulkiname, sumaišome su aliejumi, druska ir pipirais. Ant jos sudedame susmulkintą ožkų sūrį. Paskui ant viršaus išdėliojome marinuotų ir šviežių daržovių griežinėlius, kornišonus, papuošiame duonos džiūvėsėliais ir jaunais burokėlių lapeliais. Andrius Kubilius (30 metų), buvusio šalies premjero Andriaus Kubiliaus jaunesnysis sūnus, mėgino sekti tėvo pėdomis – iš karto po vidurinės įstojo studijuoti politologijos. Supratęs, kad politika – ne jam, save atrado kulinarijoje. Šeštus metus įvairių restoranų virtuvėse dirbantis p. Andrius įsitikinęs, kad ji jo gyvenime atsirado neatsitiktinai, – pomėgį šeimininkauti virtuvėje jis veikiausiai paveldėjo iš mamos.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai