40 mln. Eur investuojanti „Fazer“ iš avižų luobelių gamins saldiklį

„Tai inovacija, sujungianti naują technologiją, žiedinės ekonomikos principus ir sveikesnį pasirinkimą vartotojams“, — bendrovės pranešime cituojamas Christophas Vitzthumas, „Fazer Group“ vadovas.
Jis teigia tikintis, kad bendrovės gaminamas ksilitolis sulauks pasisekimo ne tik Islandijoje, bet ir kitose valstybėse. Planuojama, kad saldiklio gamyba bus išplėsta ir į bendrovės malūną Švedijoje.
Pradėjus ksilitolį gaminti pramoniniu būdu, pirmiausia jis būdavo ruošiamas iš beržų medienos, dėl to ir yra dažnai vadinamas beržų cukrumi. „Fazer“ teigia kurianti visiškai naują technologiją, kuris leis šį natūralų saldiklį ruošti iš avižų luobelių — šalutinio produkto, gaunamo malant avižas.
Ksilitolio fabrikas iškils prie bendrovės malūno Lahti mieste. Teigiama, kad tai bus pirma visapusiškai integruota ksilitolio gamykla pasaulyje, kurioje bus ruošiamos įvairios saldiklio formos, naudojamos maisto, kosmetikos bei medicinos pramonėje.
Saldiklį kramtomos gumos gamyboje naudos ir pati „Fazer“.
Bendrovė teigia tikinti, kad, vartotojams ieškant alternatyvų cukrui, ateityje šis saldiklis bus vis paklausesnis.
„Tvarumas darosi vis aktualesnis ir vartotojai vis dažniau ieško augalinės kilmės alternatyvų. „Fazer“ tikslas – transformacija į modernią tvaraus maisto bendrovę“, — teigiama bendrovės pranešime.