2018-06-04 22:46

Pagailo savo ir bičių darbo – sukūrė kitokį verslą

Erikas ir Jūratė Augustinavičiai, „Šušvės midaus“ bendraturčiai, midų gamina tik iš savo bityno medaus, kurio per metus vidutiniškai surenkama apie 7,5 t.@CA parasas po nuotrauka:Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Erikas ir Jūratė Augustinavičiai, „Šušvės midaus“ bendraturčiai, midų gamina tik iš savo bityno medaus, kurio per metus vidutiniškai surenkama apie 7,5 t.@CA parasas po nuotrauka:Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Kai didmeninė supirkimo kaina netenkina, vis daugiau ūkininkų patys parduoda produkciją galutiniam pirkėjui. Tie, kurie iš žaliavos sukuria produktą, laimi daugiausia.

Nei tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą, nei išskirtinė vieta, kurioje ūkis yra įsikūręs, negali kilstelti pardavimų, jei užsiimama vien didmenine prekyba, nes supirkėjams tie argumentai – nė motais. Jei nori parduoti brangiau, reikia pačiam ieškoti pirkėjų, kurie sutiktų mokėti didesnę kainą. Vis dėlto esant didelei konkurencijai – tarp bitininkų tokia ir yra – tai padaryti nėra paprasta. Todėl reikia pradėti gaminti tai, ko kiti nedaro, įsitikinęs Erikas Augustinavičius, MB „Šušvės midus“ įkūrėjas.

„Prieš penketą metų supirkimo kainos buvo nukritusios tiek, kad už kilogramą medaus nemokėdavo nė 2 Eur. Taip gaila pasidarė savo ir bičių darbo, kad nusprendžiau ką nors daryti – tada ir įkūriau įmonę, kuri pradėjo gaminti midų“, – pasakoja p. Augustinavičius.

52795
130817
52791